www.svmontalt.cat


Els tríptics amb la gràfica de la campanya de sensibilització ja s’estan repartint aquest matí de dilluns entre les llars, els comerços i els equipaments públics del poble, i també a través de les xarxes socials municipals.


Campanya velocitat


Amb el lema ‘Els carrers no són només per anar en cotxe’, aquesta acció de sensibilització pretén reduir accions incíviques al volant, incidint en la necessitat de respectar els límits de velocitat a la xarxa viària i alertar dels riscos de la velocitat excessiva o inadequada, que a més de ser una causa directa de sinistres és un factor que empitjora les conseqüències de lesions de les víctimes.

Una de les preocupacions actuals és l’excés de velocitat a vies del municipi en les que hi ha plataforma única (mateixa alçada calçada i vorera) on la velocitat està limitada a 20 Km/h, com poden ser els carrers Major, Sant Antoni i Costa Daurada.

És en aquest marc que el passat mes d’octubre, l’Ajuntament va instal·lar dos nous radars en aquests vies en les que molt vehicles excedeixen el límit establerts provocant situacions insegures que posen en perill vianants i altres automòbils que circulen per la via, fent que augmenti el risc de patir-hi accidents.

El llançament d’aquesta campanya coincideix amb l’entrada en funcionament aquest mes de febrer d’aquests radars després d’un període de proves. Les xifres parlen per si mateixes: 318 vehicles circulaven entre 30 i 40 Km/h i 18 a més de 40 Km/h.

La velocitat excessiva és una de les principals causes d’accidentalitat i per aquest motiu, la campanya incideix en què s’ha de practicar una conducció responsable respectant els límits de velocitat establerts per la pròpia seguretat i la dels altres.

A + velocitat= + risc d’accident i lesions + greus

L’excés de velocitat té conseqüències tràgiques a les carreteres i agreuja les lesions de les víctimes en cas d’accident. L’increment de la velocitat augmenta la violència dels impactes en els sinistres viaris.

A les vies urbanes, la velocitat excessiva pot tenir efectes de gravetat per a la seguretat dels usuaris més vulnerables, sobretot dels vianants i dels ciclistes. A una velocitat de 20 km/h, el risc de mort d’un vianant en cas d’atropellament es menor del 10% i a partir de 50 km/h les conseqüències són pràcticament sempre mortals en el 90% dels casos.


Campanya conscienciació respecte límits velocitat

Campanya conscienciació respecte límits velocitat

Fitxer: CAMPANYA_CONCIENSCIACIO_LIMITS_VELOCITAT.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 243.16 kB

Publicat el 14.02.2022