www.svmontalt.cat


Els distintius de l’any 2022 deixaran de tenir vigència el dia 1 de maig de 2023.

Distintiu zones blaves i verdes

La Regidoria de Mobilitat ja ha començat a repartir als domicilis els distintius de resident que permeten aparcar gratuïtament a les zones blaves i verdes de Sant Vicenç, i també a algunes zones dels municipis veïns de Caldes d’Estrac I Sant Andreu de Llavaneres.

IMPORTANT: Els distintius de l'any 2022 deixaran de tenir vigència el dia 1 de maig de 2023.


Distintiu resident 2023

Qui hi té dret?

 • Les persones que paguen l'impost de circulació a Sant Vicenç: el rebran al seu domicili
 • Els veïns i veïnes empadronats/es amb vehicle d'empresa o renting (un distintiu per persona): en aquest cas, no rebran els distintiu per correu a casa sinó que hauran de demanar-ho per correu electrònic a rmgonzalez@svmontalt.cat adjuntant-hi el document que acrediti que el/la sol·licitant és el/la conductor/a habitual del vehicle. Un cop revisada la documentació, es farà arribar el distintiu al domicili per correu.

Vehicles de nova matriculació i canvis de domicili fiscal

Les persones que durant l’any 2023 sol·licitin un canvi de domicili fiscal del seu vehicle per poder pagar l’impost de circulació a Sant Vicenç l’any vinent i pels vehicles de nova matriculació (compra-venda/traspàs...) també caldrà demanar el distintiu enviant un correu electrònic a rmgonzalez@svmontalt.cat adjuntant-hi la documentació que ho acrediti i, un cop revisada la documentació, se'ls hi farà arribarà el distintiu per correu al seu domicili.

Si no tinc dret a aquests distintius què puc fer?

L'Ajuntament ha establert uns abonaments especials d'estacionament per a les zones blaves i verdes que es poden obtenir, enviant aquesta SOL·LICITUD degudament emplenada per correu electrònic a rmgonzalez@svmontalt.cat juntament amb la documentació acreditativa que correspongui segons el cas (Llibre de família, contracte de lloguer, rebut d'IBI, etc.) i el comprovant de pagament. Un cop revisada la documentació, es farà arribar el distintiu per correu al domicili.

 • Classe A = 70 euros anuals
  • per vehicles de persones que són titulars, o ho és algun familiar de 1r grau, d'algun bé immoble a Sant Vicenç
  • Vehicles de persones que són llogateres, o ho és algun familiar de 1r grau, al municipi
  • Vehicles de persones que acreditin tenir el seu lloc de treball a Sant Vicenç
  • Activitats empresarials amb domicili fiscal al municipi podran adquirir un màxim de 2 distintius, on hi constarà el nom de l'activitat
 • Classe B = 140 euros anuals per vehicles de visitants habituals no inclosos a la classe A

El pagament es pot fer:

 • Tramitació telemàtica: ingrés al compte ES42 2100 1372 96 0200013267
 • Tramitació presencial: amb tarja de crèdit/dèbit 

On em permeten aparcar de manera gratuïta?

 • A totes les zones verdes i blaves de Sant Vicenç excepte:
  • Al passeig Marquès de Casa Riera i al carrer de la Pau que de l'1 de maig al 31 d'octubre, tots els dies de la setmana, de 9 a 22 h, són de pagament per a tothom.
 • A Sant Andreu de Llavaneres: dues zones d’aparcament (una de sorra i una altra asfaltada) que es troben ubicades a tocar de l’estació de RENFE de Llavaneres, en la banda de mar i pàrquing del davant del CAP, situat entre el Ps. Jaume Brutau i el Camí de Can Cabot. Consulteu en aquest ENLLAÇ el conveni de col·laboració.
 • A Caldes d'Estrac: pàrquing de la RENFE de la N-II de Caldes, carrer Eucaliptus i esplanada de Can Muntanyà. Consulteu en aquest ENLLAÇ el conveni de col·laboració.

Aquest distintiu és únic i instansferible i va identificat amb la matrícula del vehicle, així que en cas d'adquiri-ne un de nou cal sol·licitar-ne un de nou a l'OAC de la Policia Local 

Quan puc utilitzar els distintius?

 • Zona blava: gratuïta amb distintiu tot l'any excepte de l'1 de maig al 31 d'octubre al passeig Marquès Casa Riera i el carrer de la Pau.
 • Zona verda de la zona litoral (Can Boada i Can Ripoll): reservada per a persones residents de l'1 de juny al 30 de setembre.
 • Zona verda del nucli antic i entorn: reservada per a persones residents tot l'any.

On i com enganxar el distintiu?

El distintiu s'ha de posar a la part inferior dreta del parabrisa del vehicle des de l'interior, assegurant-se que la matrícula del vehicle queda ben visible.

Què haig de fer si no rebo el distintiu a casa?

En cas de no rebre el distintiu, cal posar-se en contacte amb la Policia Local, mitjançant un correu electrònic a l’adreça rmgonzalez@svmontalt.cat o bé trucant al 93 791 04 09, de dilluns a divendres de 9 a 14 h.

Podeu consultar en aquest  ENLLAÇ  l'ordenança que regula la taxa dels parquímetres.

En aquest ENLLAÇ trobareu el reglament que regula les zones blaves i verdes.


Zones blaves i verdes

 

Publicat el 26.04.2022