www.svmontalt.cat
El vaixell ha encallat aquest matí davant de l´antic Hotel Clipper

Incident embarcació


L’incident, comunicat pel personal d'Ocean, empresa que porta a terme les tasques de salvament i socorrisme a la platja de Sant Vicenç, ha activat un dispositiu de Salvament Marítim. Després de confirmar que el catamarà de 13 metres d'eslora i 16 tones amb 600 litres de combustible ha quedat travat a un espigó natural de roca que quedava submergit un metre sota l’aigua, l’equip ha procedit a desencallar-lo.

En comprovar que l’embarcació  tenia una via d’aigua, Salvament Marítim ha desestimat remolcar-lo mar endins. Cap dels quatre tripulants del vaixell ha resultat ferit.

SASEMAR ha posat barreres absorbents per evitar la dispersió del carburant, tot i que,  l'onatge no afavoreix la retenció de tot el gasoil dins les barreres i s’han perimetrat 150 metres de platja amb prohibició de bany.

Al lloc dels fets s’han personat efectius de la Policia Local, Mossos d’Esquadra, Salvament Marítim i Bombers de la Generalitat,  que estan treballant per minimitzar la situació de risc. La previsió de restabliment de la normalitat és de diversos dies.

Publicat el 20.06.2022