www.svmontalt.cat


La derogació de l’article 27.3 de la Llei 7/2022, que prohibia la crema de restes vegetals tant agrícoles com particulars, ja s'ha fet efectiva.

A partir d’avui, 2 de gener, els pagesos que tinguin petites i microexplotacions agràries ja podran tornar a cremar les seves restes vegetals tal com ho anaven fent fins ara. En aquest supòsit s’inclouen totes aquelles explotacions agràries de menys de 50 treballadors o que generen menys de 10 M€ anuals de volum de negoci. En canvi, les explotacions més grans sí que hauran de tractar les restes vegetals tal com marca la llei estatal de residus.

D’aquesta manera, es retorna a la situació anterior. Del 15 d’octubre al 15 de març es poden cremar les restes amb una sola comunicació genèrica. Fora d’aquest període, continuaran prohibides pel risc d’incendi forestal.

Els mitjans disponibles per presentar el formulari de comunicació seran els següents:

  • De forma digital, fent el tràmit específic en aquest ENLLAÇ
  • De manera presencial, a les oficines comarcals, com ja es feia abans de l’entrada en vigor de la Llei 7/2022.
  • A partir de l’11 de gener, també es podrà tramitar a través de l’OAC de l’Ajuntament.

En canvi, les explotacions més grans sí que hauran de tractar les restes vegetals tal com marca la llei estatal de residus.

Per a més informació podeu clicar en aquest ENLLAÇ.

Us recordem la informació relativa a la deixalleria i sobre el servei de recollida de poda a domicili que ofereix l'Ajuntament (de pagament).


DEIXALLERIA LES 3 VILES SERVEI MUNICIPAL RECOLLIDA DE PODA A DOMICILI (PREVI PAGAMENT) 

Publicat el 02.01.2023