X
Sant Jordi 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
S'inicien els treballs d'arranjament i millora del llac del parc dels Germans Gabrielistes
L'actuació comportarà el buidatge i la neteja dels fons


Totes les feines que s’estan realitzant compten amb la supervisió directa dels serveis tècnics de Medi Ambient i d’Urbanisme de l’Ajuntament.

Neteja llac


L'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha posat en marxa aquesta setmana els treballs d'arranjament i millora del llac municipal, que comportaran el buidatge i neteja del fons per al manteniment i conservació de l'espai. 

L’última actuació al llac es va fer l’any 2016, quan a més de buidar-lo i netejar-lo, també es van instal·lar unes bombes per mantenir l'aigua en circulació, que no han donat bon resultats. Tot plegat, ha provocat que amb els pas dels temps els llots i altres residus hagin provocat una deficiència d’oxigen en l’aigua que comprometia la supervivència de la fauna aquàtica del llac així com l’emissió de fortes olors que, sobretot a l’estiu, resultaven molt desagradables pels usuaris del parc.

Ara, s'ha apostat per buscar una solució definitiva a aquesta problemàtica. D’entrada, aquest dilluns 20 de febrer s'ha buidat el llac, se n'ha fet la retirada de les espècies invasores i s’està netejant abans de tornar a omplir-lo amb aigua de la mina; alhora, un equip de professionals farà l’estudi i una proposta d’actuació per a preservar-lo.

La gestió de la fauna invasora -captura i trasllat a un centre autoritzat- que ha estat abandonada de manera il·legal al llac va a càrrec d'una empresa especialitzada. Pel que fa a les espècies autòctones, es traslladaran a la bassa petita tan bon punt s'hagi buidat, netejat i omplit d'aigua.

Llençar espècies invasores al llac, un acte d'incivisme  
Des de la Regidoria de Medi Ambient es recorda que està prohibit alliberar espècies de fauna exòtica al medi natural pel seu impacte ambiental.

Les accions incíviques que pateix el llac, a més, no es limiten només a la introducció d'animals, sinó també al llançament de menjar per la fauna, objectes o brossa que embruten l'aigua i entorpeixen el seu filtratge.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 20.02.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^