X
Solidaritat amb la Noemí
Botó que mostra/amaga menú superior
Portada > Serveis a les persones > Benestar Social
Botó que mostra/amaga menú lateral
Benestar Social
Apostem per les persones, per totes les persones!

mansMés enllà de l'entramat urbà que conformen carrers i places, el nostre poble  són sobretot les persones que hi viuen. Sant Vicenç és una comunitat dinàmica que, a partir de la cohesió social i la convivència, ha de ser capaç d'adaptar-se als canvis que l'afecten i millorar la qualitat de vida i el nivell de benestar de tota la ciutadania.

A partir d'aquest plantejament, des de l'Àrea de Benestar Social es planteja l'atenció a les persones de manera integral. La política social ha de ser universal, però a la vegada ha d'incloure l'atenció als col·lectius amb demandes específiques com ara la gent gran, els joves, les dones, els immigrants o les persones amb discapacitat. Tot plegat es tradueix en una aposta conjunta de les actuacions socials per millorar l'atenció a les persones, a totes les persones.

Funcionalment, la Regidoria de Benestar Social, treballa prestant atenció directa, mitjançant els Serveis Socials Bàsics , o si s'escau derivant el cas cap a centres o institucions especialitzades.

Aquests són alguns dels col·lectius que reclamen l´atenció d'aquesta Regidoria:

Dones - Polítiques per a la Igualtat:

900 900 120Amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de totes les persones, dones i homes, en l´àmbit de la vida quotidiana i en igualtat d'oportunitats.L'objectiu genèric és reivindicar el paper de la dona en la societat i en tots els àmbits on pugui tenir representació: cultura, formació, ocupació, família, esport, etc.

Com a objectius més específics, la Regidoria es proposa:

  • Definir un projecte que reconegui la diversitat de les dones i crear àmbits de participació institucional.
  • Combatre tota forma de desigualtat, discriminació o violència contra les persones.
  • Fomentar la cultura igualitària on els homes i les dones siguin tinguts en compte en igualtat de condicions.
  • Facilitar l'accés de les dones al món laboral, conciliant el treball remunerat amb el treball domèstic, promovent el repartiment de responsabilitats entre homes i dones.
En definitiva, treballa per construir una societat que tracti igual les persones, sense fer distincions que marginin les dones i els homes.
 
Gent Gran: Un dels fenòmens que caracteritza la dinàmica de la població de les societats desenvolupades és la inversió que ha sofert la piràmide poblacional, convertint la gent gran en el col·lectiu més nombrós de la nostra societat.

AvisL'increment de l'esperança de vida provoca que cada vegada hi hagi més persones d'edat avançada, i que les seves característiques siguin més heterogènies (edat, estat de salut, situació personal i social).  Aquest col·lectiu demanda més serveis específics que s´adaptin a característiques i situacions diverses.

En aquest sentit, les accions a desenvolupar han d'anar dirigides a l'atenció de la gent gran en la seva diversitat, tenint en compte que, en molts casos, les persones més grans de 65 anys tenen cada cop més salut física i psíquica, i són persones autònomes i actives.

L'objectiu de la nostra regidoria és el de promoure la participació del col·lectiu de la gent gran en la construcció de la societat, tot assegurant-nos que gaudeixin del màxim benestar possible, tant en l´àmbit personal com social.

Conjuntament amb d'altres regidories i àrees (Promoció Econòmica, Estadística, Sanitat, Educació,etc.) es planifiquen actuacions adreçades a grups de població amb problemàtica pròpia:

ImmigracióImmigració: Es facilita la seva integració en la nostra comunitat, proporcionant-los l'accés a cursos de català, assessorant-los en temes d´empadronament i orientant-los en la recerca de feina.

Infancia i joves: Vetllem perquè es respectin els seus drets, fomentem la seva participació en actes culturals i lúdics, promovem campanyes de prevenció i sensibilització, etc.

Des d'aquesta pàgina, us mantindrem puntualment informats i informades de totes les activitats i iniciatives que es generin en el municipi, relacionades amb la millora de la qualitat de vida i la cohesió social.

Les associacions de caire social, a través d'aquest espai, també podreu accedir al contingut de l'Ordenanca que regula les subvencions a particulars, així com a tots els requisits i documentació que us caldrà presentar per a la seva tramitació


Dades de la regidoria

Regidor:

Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt
C/ Sant Antoni, 13
08394 Sant Vicenç de Montalt
Telèfon: 93 791 05 11
Fax: 93 791 29 61

El nostre horari és:
De dilluns a divendres, de 9:00h a 14:00h

Entrevistes amb el regidor:
Amb cita prèvia


Serveis Socials Bàsics
Av. Montserrat, s/n
08394 Sant Vicenç de Montalt
Telèfon: 93 791 17 49

OAC DE L'AJUNTAMENT
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^