X
Fira Nadal 2023
Botó que mostra/amaga menú superior
Portada > Territori i Sostenibilitat > Medi Ambient
Botó que mostra/amaga menú lateral
Medi Ambient
COMPROMÍS amb el Medi Ambient


Logo reciclatge
OBJECTIU: Convertir Sant Vicenç en una vila veritablement compromesa amb les generacions del futur. O el que és el mateix, una vila sostenible
.


Panoràmica Sant VicençL'Ajuntament no pot ni vol defugir aquest objectiu, i és per això que treballa, i ha de seguir fent-ho, per resoldre les necessitats immediates, però sense perdre mai de vista els santvicentins i les santvicentines del futur, que es vol que siguin hereus d'un territori i d'una societat que  -a part de ben comunicada, amb prou habitatge i feina per a tothom, amb els serveis i equipaments necessaris, etc.- ens dignifiqui com a poble i siguin fruit d'haver dut a terme un desenvolupament sostenible.

L´àrea de Medi Ambient és la responsable de liderar i planificar accions perquè a nivell particular sigui més fàcil escollir pràctiques a favor d´una vila respectuosa amb el medi ambient i a nivell col·lectiu fem consciència de la importància d´aquest repte. Sabem que l´horitzó per assolir aquest objectiu es troba en permanent transformació i que necessitem la complicitat de la ciutadania. 

Litoral
En el seu dia a dia, l´àrea de Medi Ambient treballa en qüestions com les llicències d´obertura d´establiments, les llicències ambientals, les campanyes anuals de prevenció d´incendis forestals i la gestió del residus.

L´àrea també es cuida de la gestió de les platges del municipi, dels espais verds, del medi rural i dels espais naturals, entorns que formen part del nostre passat i dels quals hem de garantir la continuïtat si volem una vila amable i respectuosa amb el medi.


En els darrers anys, l´àrea de Medi Ambient ha fet també una veritable aposta per la pedagogia. D´aquesta manera han nascut campanyes que s´adrecen a un públic escolar o bé a aquelles persones que volen conèixer en detall pràctiques sostenibles. En aquest àmbit caldria incloure les campanyes de sensibilització i prevenció engegades per l´àrea que busquen informar i implicar a la ciutadania. Campanyes que han servit per canviar hàbits de manera rellevant.


L´àrea de Medi Ambient és una àrea de treball transversal, ja que està en contacte amb els diferents departaments municipals, amb l'objectiu d'aplicar criteris sostenibles a l'actuació global de l'Ajuntament.

Logo Agenda 21Des de l´àrea de Medi Ambient s´està treballant :

  • Per aprofundir en una correcta gestió dels residus.
  • Apostant per la recollida selectiva.
  • Millorant les deixalleries mancomunades amb Caldes i Llavaneres.
  • Aplicant mesures d'eficiència energètica en edificis municipals.
  • Fomentant l'ús d'energies renovables.
  • Aplicant mesures per reduir el consum de l'aigua.
  • I, sobretot, per fomentar el respecte a l'entorn entre les persones més joves de la nostra societat.
Dades de la regidoria
Responsable polític: 
 
Tècnic de Medi Ambient: Oriol Arderiu
arderiuro@svmontalt.cat
 

Ens trobareu a:
C/ Sant Antoni, 13
08394 Sant Vicenç de Montalt

Telèfon: 93 791 01 99
Fax: 93 791 29 61

El nostre horari és:
De dilluns a divendres, de 9 a 14h

OAC DE L'AJUNTAMENT

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^