Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Nova campanya de sensibilització sobre tinença responsable d'animals de companyia
Aquesta iniciativa pretén afavorir la convivència i l'acompliment dels drets i deures associats a la tinença d'animals de companyia


L’Ajuntament recorda a les persones que tenen gossos que les sancions mínimes per incomplir l'ordenança que regula la tinença responsable d'animals són de 100 euros i les multes poden arribar als 2.000 euros.

Campanya tinença responsable animals de companyiaAmb l’objectiu d’afavorir al màxim la convivència, l’acompliment dels drets i deures associats
a la tinença d’animals de companyia i el respecte a les normatives vigents en la matèria, l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt iniciarà al novembre una nova campanya de sensibilització. La campanya, sota el lema ‘Siguem cívics. Volem un espai net i de convivència', inclourà diverses accions, entre les quals distribució de fullets a totes les llars, material gràfic a les cartelleres municipals i vigilància al carrer.


Els objectius concrets de la iniciativa són: afavorir els carrers nets, evitar possibles molèsties a altres ciutadans i ciutadanes (gossos deslligats a la via pública, ocupació d’espais no adients...) i garantir el respecte a la reglamentació. La campanya informativa s’allargarà durant el mes de novembre i, una vegada finalitzada, en el cas que la Policia Local detecti conductes incíviques en aquest tema, es procedirà a sancionar-les tal i com marquen les ordenances municipals.


En aquest sentit, l’alcalde, Javier Sandoval, ha afirmat que ‘volem reduir el nombre de queixes que ens fan arribar dels diferents barris del poble, sobre l’incivisme que mostren alguns propietaris de gossos i per això en una primera fase incidirem molt en la pedagogia’.


De la mateixa manera, la regidora de Salut, Ma. Lluïsa Grimal, ha remarcat que ‘es tracta d’explicar i recordar a la ciutadania els drets i també els deures que cal complir quan es té un gos, perquè l’espai públic és de tothom i cal ser conscients que algunes conductes poden perjudicar la resta de ciutadans. Per aquesta raó, pretenem sensibilitzar a tots els propietaris de gossos de la importància de tenir-ne cura i, alhora, evitar molèsties als veïns’.


En aquest sentit, cal recordar que a la via pública, els gossos s’han de portar sempre lligats i amb morrió si és perillós o es considera que és més segur. Així mateix, cal sempre recollir les deposicions de l’animal, evitar que begui directament de les fonts destinades a les persones i que entri a les zones de jocs infantils. D’altra banda, és obligatòria la inscripció al cens municipal i identificar-lo de forma permanent. Els gossos potencialment perillosos han de disposar de llicència municipal per tenir-los i en cap cas no poden ser acompanyats per menors de 18 anys. 


L’Ajuntament recorda a les persones que tenen gossos que les sancions mínimes per incomplir l'ordenança que regula la tinença responsable d'animals són de 100 euros i les multes poden arribar als 2.000 euros.


Campanya Siguem cívics

Campanya Siguem cívics

Fitxer: CAMPANYA_CIVISME.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 198,72 kB


OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 28.10.2018
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^