X
8a Mostra d'Entitats
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
L'Ajuntament enllesteix la neteja de les franges perimetrals a les urbanitzacions

Neteja franges perimetralsL'Ajuntament de Sant Vicenç ha executat el manteniment de les franges perimetrals de protecció davant possibles incendis a urbanitzacions del municipi. Aquestes actuació es fa regularment cada dos anys amb l'objectiu de mantenir nets els 25 metres des del límit de les urbanitzacions, segons les indicacions de la legislació vigent en matèria de prevenció d'incendis.

Les franges sobre les quals s'ha actuat corresponen a les urbanitzacions Supermaresme, Plana de l'Andreu i Rocà Nord, i afecten un conjunt de 200 parcel·les amb una superfície total de 7,7 hectàrees.

Les tasques han consistit en desbrossar la vegetació, aclarir els matolls i retirar la vegetació seca. Aquesta és una tasca de prevenció d´incendis forestals que persegueix millorar la seguretat de les persones, habitatges i infraestructures, i disminuir el risc de propagació d´un incendi forestal.

Paral·lelament, des de la Regidoria de Medi Ambient també es treballa conjuntament amb la Diputació de Barcelona per mantenir els camins forestals (de més de 4 m d'amplada) en perfectes condicions amb l´objectiu de facilitar l'accés dels vehicles dels cossos d'emergència en cas d'un incendi forestal. Més d'11 Kilòmetres conformen la xarxa viària bàsica de camins destinats a la prevenció d´incendis. Enguany, l’Ajuntament de Sant Vicenç ha executat el manteniment de gairebé 3 kilòmetres.

Neteja franges perimetralsA banda de la neteja de les franges perimetrals, l’Ajuntament  també ha dut a  terme treballs de manteniment i neteja en un tram de la riera de la Panissera (475m) que desemboca a la Ctra. de Cornellà a Fogars de Tordera.

Les obres de manteniment de la riera de la Panissera, com la de la resta de rieres del municipi, corresponen a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Però, per poder completar l’execució de les tasques de manteniment de les franges, l’Ajuntament ha demanat permís a l'ACA per fer l’actuació pel seu compte, assumint el cost dels treballs.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 08.11.2016
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^