Escut de l'Ajuntament de Sant Vicenš de Montalt
Capšalera
capšalera
capšalera
capšalera
capšalera
Zona blava
Lliurament de distintius
POUM
Consulta el POUM
Horari i parades del bus urbÓ
Horari i parades
NotÝcies - Actualitat
Prohibit fer foc al bosc fins al 15 d'octubre
En el que portem de 2017, a Catalunya hi ha hagut 67 incendis forestals que han deixat 508,32 hectÓrees cremades


Aquesta prohibiciˇ estÓ recollida en el Decret 64/1995, que regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espŔcies arb˛ries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat.

Prohibit fer focDes del 15 de marš, i fins el proper 15 d'octubre, no es podrÓ encendre cap foc al bosc i a menys de 500m de zona boscosa, segons ha informat el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentaciˇ de la Generalitat.

L'objectiu de la mesura Ús prevenir els incendis forestals i estableix que no es poden cremar restes de poda i d'aprofitaments forestals, agrÝcoles o de jardineria, ni marges pr˛xims a zones forestals sense una autoritzaciˇ expressa del Departament d'Agricultura.

Tampoc es poden fer focs d'esbarjo ni d'altres relacionats amb l'apicultura. A les Órees recreatives i d'acampada i en parcelĚles de les urbanitzacions, es podrÓ fer foc nomÚs si s'utilitzen barbacoes d'obra amb mataguspires.

TambÚ queda prohibit llenšar objectes encesos; abocar escombraries o restes vegetals i industrials de qualsevol mena; llenšar coets, focs d'artifici o d'altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicaciˇ que travessin terrenys forestals.

La prohibiciˇ serÓ vigent, com cada any, fins el 15 d'octubre sempre i quan les condicions meteorol˛giques ho permetin, ja que alguns anys s’ha hagut d’allargar o avanšar aquesta mesura destinada a prevenir incendis forestals.


Permisos per fer cremes controlades

Les solĚlicituds de les autoritzacions en zona forestal i la franja de 500 metres que l’envolta en el perÝode comprŔs entre el 15 de marš i el 15 d’octubre, cal presentar-les a les oficines comarcals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentaciˇ i Medi Natural.

Durant el perÝode comprŔs entre el 16 d’octubre i el 14 de marš les persones que tinguin previst fer foc a les zones citades no necessiten d'una autoritzaciˇ administrativa per˛ sÝ que ho han de comunicar prŔviament. La normativa tambÚ preveu, nomÚs per a l’eliminaciˇ de restes vegetals i restes de poda procedents de treballs agrÝcoles (brancatge d’olivera i ametllers, vinya i restes vegetals procedents dels horts...), la possibilitat de presentar les solĚlicituds als ajuntaments. D’aquesta manera, els pagesos nomÚs han de fer un ˙nic trÓmit al seu ajuntament.


Informaciˇ publicada el 15 de marš de 2017
Imprimir  | Compartir:Comparteix al facebookCompartir a Twitter
Ajuntament de Sant Vicenš de Montalt
Sant Antoni, 13
08394 Sant Vicenš de Montalt
TelŔfon 93 791 05 11 - Fax 93 791 29 61

Amb el suport de:
Diputaciˇ de Barcelona