X
Fira Festa d'Estiu al parc de Can Boada
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Prohibit fer foc al bosc fins al 15 d'octubre
En el que portem de 2017, a Catalunya hi ha hagut 67 incendis forestals que han deixat 508,32 hectàrees cremades


Aquesta prohibició està recollida en el Decret 64/1995, que regula que en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat.

Prohibit fer focDes del 15 de març, i fins el proper 15 d'octubre, no es podrà encendre cap foc al bosc i a menys de 500m de zona boscosa, segons ha informat el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat.

L'objectiu de la mesura és prevenir els incendis forestals i estableix que no es poden cremar restes de poda i d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals sense una autorització expressa del Departament d'Agricultura.

Tampoc es poden fer focs d'esbarjo ni d'altres relacionats amb l'apicultura. A les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc només si s'utilitzen barbacoes d'obra amb mataguspires.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries o restes vegetals i industrials de qualsevol mena; llençar coets, focs d'artifici o d'altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

La prohibició serà vigent, com cada any, fins el 15 d'octubre sempre i quan les condicions meteorològiques ho permetin, ja que alguns anys s’ha hagut d’allargar o avançar aquesta mesura destinada a prevenir incendis forestals.


Permisos per fer cremes controlades

Les sol·licituds de les autoritzacions en zona forestal i la franja de 500 metres que l’envolta en el període comprès entre el 15 de març i el 15 d’octubre, cal presentar-les a les oficines comarcals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Durant el període comprès entre el 16 d’octubre i el 14 de març les persones que tinguin previst fer foc a les zones citades no necessiten d'una autorització administrativa però sí que ho han de comunicar prèviament. La normativa també preveu, només per a l’eliminació de restes vegetals i restes de poda procedents de treballs agrícoles (brancatge d’olivera i ametllers, vinya i restes vegetals procedents dels horts...), la possibilitat de presentar les sol·licituds als ajuntaments. D’aquesta manera, els pagesos només han de fer un únic tràmit al seu ajuntament.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 15.03.2017
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt
^