Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
El curs 2008-2009, Sant Vicenç disposarà d´un nou institut

Els alumnes de Sant Vicenç que actualment cursen l´ensenyament secundari a Llavaneres acabaran els seus estudis al mateix centre, però els nois i noies de Sant Vicenç que comencin l´ESO a partir del curs 2008-2009 ho faran ja al nou centre.

alcaldes 3 Viles
Els alcaldes de les 3 Viles arrenquen el compromís de la Generalitat d´un nou institut per a Sant Vicenç. L´obertura del nou centre, previst amb mòduls per al curs 2008-2009, permetrà, d´una banda, que els alumnes de la nostra vila no hagin de desplaçar-se a la població veïna per continuar amb els estudis, i d´altra, descongestionar l´IES de Llavaneres, que comença a estar saturat.

La reunió entre els alcaldes de les 3 Viles, Joaquim Arnó, de Caldes d´Estrac; Bernat Graupera, de Sant Andreu de Llavaneres; i Miquel Àngel Martínez, de Sant Vicenç de Montalt, amb el delegat Territorial d´Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Camil Fortuny, ha estat tot un èxit. Els tres batlles han arrencat el compromís del representant del govern català d´impulsar la construcció d´un nou centre d´ensenyament secundari a Sant Vicenç de Montalt, que acollirà els alumnes de la nostra vila i els de Caldes d´Estrac. Alhora, aquest fet, permetrà resoldre la saturació que hi ha actualment a l´IES de Llavaneres, que rep els alumnes de Sant Vicenç.


 

Amb la posada en marxa del nou centre, Llavaneres podrà iniciar, la tardor del 2008, els tràmits perquè a l´IES del municipi es puguin oferir estudis de grau mig, tal com ha destacat l´alcalde Bernat Graupera. Actualment la manca d´espais impedeix ampliar l´oferta educativa de l´equipament.

El solar que acollirà el nou IES està ubicat al Sot del Camp i té una superfície aproximada de 7.600m2. La cessió gratuïta dels terrenys a la Generalitat de Catalunya es va acordar oficialment en el ple ordinari que va celebrar ahir vespre l´Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt. Segons va anunciar en el decurs de la reunió el delegat Territorial d´Ensenyament, el departament preveu instal·lar els primers mòduls als terrenys del Sot del Camp el curs 2008-2009. El centre s´estrenarà amb dues primeres aules de 1r d´ESO, per a 55 alumnes.
 
Els alumnes de Sant Vicenç que actualment cursen l´ensenyament secundari a Llavaneres acabaran els seus estudis al mateix centre, però els nois i noies de Sant Vicenç que comencin l´ESO a partir del curs 2008-2009 ho faran ja al nou centre, on també hi aniran els alumnes de Caldes d´Estrac, que tindran el desplaçament i el menjador gratuïts. En la primera reunió del consell escolar municipal de Caldes d´Estrac, segons ha explicat l´alcalde Joaquim Arnó, es proposarà canviar d´adscripció d´IES, d´Arenys de Mar, on ara hi van els nois i noies de Caldes, a Sant Vicenç.

El creixement del nou centre d´ensenyament serà progressiu, s´anirà ampliant fins a completar tots els cursos d´ESO i de batxillerat a mesura que els alumnes vagin passant de curs. La previsió del departament és que el gener del 2008 s´encarregui la redacció del projecte de construcció de l´edifici definitiu.

A més del delegat Territorial d´Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Camil Fortuny, a la reunió, celebrada a Barcelona, també hi ha assistit la cap d´Obres, Carmen Esteban, i un tècnic de planificació del departament.

Els tres alcaldes han valorat molt positivament aquesta acció conjunta i han anunciat que uniran esforços per aconseguir més recursos per a les 3 viles.

Altres compromisos

Els tres alcaldes han aprofitat la visita per plantejar altres reptes que en matèria d´educació tenen Caldes, Sant Vicenç i Llavaneres.  En el cas de Sant Vicenç, Miquel Àngel Martínez, va demanar suport en el cas que es tiri endavant la construcció d´un nova escola bressol municipal, si els estudis i informes tècnics que s´encarregaran així ho recomanen, i també va  recordar que té pendent l´ampliació de l´escola Sant Jordi.

Per la seva banda de Caldes, Joaquim Arnó ha rebut amb satisfacció l´anunci del departament, de què en funció del creixement de la població, es plantejarà la construcció d´un nou CEIP de dues línies, que substituiria l´actual escola, força allunyada del centre del poble.

L´alcalde de Llavaneres, Bernat Graupera, va insistir en la necessitat de planificar ara la construcció d´una nova escola i d´un nou institut per a Llavaneres, tenint en compte que el municipi està creixement demogràficament.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 27.07.2007
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^