X
Brigada Jove 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
L'Ajuntament xifra en 122.000 € els danys ocasionats pel temporal Glòria a Sant Vicenç de Montalt
El temporal marítim, un dels pitjors del segle, és el que més danys ha ocasionat a la zona litoral


És previst que aquest dijous, 30 de gener, el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez, visiti Sant Vicenç de Montalt per comprovar sobre el terreny els efectes de la borrasca Glòria al municipi.

Danys temporal Glòria

Els serveis tècnics de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt han realitzat la primera estimació dels danys que ha provocat el temporal Glòria al seu pas pel municipi i s'eleva fins als 122.000 euros. Ja s'ha fet arribar a la Generalitat i a l'Estat l'informe de danys que permeti acollir-se a les línies d'ajuts ofertes per ambdues administracions.


L'alcalde, Javier Sandoval, explica que 'des del primer moment els serveis tècnics de forma coordinada amb la brigada municipal han treballat per recuperar-nos de les destrosses que hem patit i que el poble retorni a la normalitat el més aviat possible.'


La borrasca, amb forts vents de fins a 100 km/h i fortes pluges que van superar els 200 l/m2, va causar la caiguda de murs, arbres, pals de línies d'enllumenat públic i de telefonia, senyals i semàfors. La llista de desperfectes s'estén a àrees de contenidors malmeses, pas soterrats i pàrquings inundats, esllavissades, esvorancs i arrossegament de fang, pedres i roques a les rieres i vies públiques.


També hi ha hagut danys en diferents equipaments municipals que han sofert problemes en la coberta amb filtracions d'aigua i goteres, i despreniment de lones i estructures metàl·liques. Les finques particulars també s'han vist afectades amb danys en tanques i murs. Finalment s'han d'assenyalar els talls de llum que han afectat a alguns punts del municipi.


Tanmateix, el temporal marítim, un dels pitjors del segle, és el que més danys ha ocasionat a la zona litoral amb destrosses, acumulació de brutícia i problemes d'erosió que han deixat gairebé sense sorra diversos trams de la platja.


Davant d'aquesta problemàtica, l'Ajuntament va fer una convocatòria participativa que aquest cap de setmana va aplegar un centenar de voluntaris per posar el seu gra de sorra en la neteja de la platja. Fins al moment s'han recollit 4 tones de plàstics i una gran quantitat de troncs, branques i restes vegetals.


L'alcalde vol agrair a totes les persones que van participar en les tasques de neteja de la platja la seva col·laboració; ‘m'enorgulleix la resposta dels santvicentins i santvicentines, nens, joves, gent gran, famílies, que hi han participat´.


OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 28.01.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^