X
8a Mostra d'Entitats
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Els carretons li donen embranzida a la Festa Major
Gran èxit de públic i participants a la I Baixada de carretons de Sant Vicenç

Cliqueu AQUÍ  per veure totes les imatges de la baixada

Baixada carretons Festa Major 2008La Baixada de carretons, organitzada per la Regidoria de Joventut i la Plataforma Pro Esplai, era una de les novetats més esperada de la Festa Major d´enguany. Des del primer moment, la iniciativa havia despertat molta curiositat i, finalment, el passat dissabte, dia 19, es van superar amb escreix totes les expectatives, vist el gran èxit de públic i participants assolit per una proposta original i innovadora, que va aconseguir atreure l´atenció de nens, joves i adults.

L´espectacular baixada  es va iniciar poc després de les 10 del matí al pàrking del carrer Escoles. L´alcalde, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, va ser l´encarregat d´aixecar el mocador que donà el tret de sortida al primer dels carretons, que va enfilar, sense obstacles ni entrebancs, la baixada del carrer Escoles, per encarar tot seguit la Riera del Gorg, i arribar, després d´un lluït descens i un seguit d´espectaculars revolts, a la meta que es trobava situada a la Zona Esportiva, .

Prèviament, i per evitar possibles accidents, tots els carretons havien passat el preceptiu control de sortida per comprovar que tinguessin els frens i la direcció en perfecte estat i les “rodes” en condicions.

Tot i que els organitzadors havien previst que els 14 carretons participants, efectuessin 3 baixades pel circuit, finalment, es van realitzar 4 descensos. Els nombrós públic de totes les edats que es va aplegar als marges del recorregut va seguir amb entusiasme el pas de cadascun dels carretons, alguns dels quals eren força originals, com el que va guanyar el premi a aquesta categoria, “Els pirates del carrer de Baix”, pilotat per Lluís Schneider Riera.

Baixada carretons Festa Major 2008El jurat, format per Evarist March, Manel Carreras i Jaume Esteve també va voler reconèixer l´habilitat de Joaquin Riera Folch, ocasional enginyer-constructor del carretó “Drakkar“, fent-lo mereixedor del primer premi en l´apartat de millor carretó. L´acte de lliurament de premis, conduit pel regidor de Joventut, David Pons, va donar pas a una botifarrada popular que va servir per baixar el teló d´una proposta que, segons va avançar Pons, es consolidarà en futures edicions de la Festa Major.

La Regidoria de Joventut i la Plataforma Pro Esplai, organitzadors de la I Baixada de carretons de Sant Vicenç, van comptar amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura, la Brigada Municipal de Serveis, la Policia Local i un bon grapat de voluntaris que van treballar, des de primeres hores del matí, per tal de garantir la seguretat del públic i dels participants al llarg de tot el recorregut. En aquest sentit, destacar que la matinal va acabar sense incidents, tret d´un petit ensurt sense conseqüències, que va protagonitzar a la sortida d´un revolt l'andròmina "Vadebaño", conduïda per personal de la Brigada.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 20.01.2008
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^