Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
El pregó de Pere Ferrer, una passejada per la història recent de Sant Vicenç

Festa Major d'Hivern 2008Després de 2 caps de setmana molt intensos, podem dir que aquesta edició de la Festa Major va camí de ser una de les més exitoses en molt temps, per una banda, perquè el temps ens està acompanyant, i per altre banda, perquè gràcies al treball de la Regidoria de Cultura i els membres del Consell Sectorial de Cultura s´ha aconseguit una programació amb un ampli ventall d´activitats de gran qualitat i molt bona acollida entre tots els que hi han participat.

Pere Ferrer, el Ball Pla de Sant Vicenç, els geganters, l´avi Pere, el Mercat Medieval, la música, el ball, i una catifa màgica han estat els protagonistes d´un cap de setmana que ens ha convidat a passejar per la vila, retrobar-nos amb els veïns i amics, fer gresca, ballar i recuperar un bocí de la història més recent de Sant Vicenç.

Festa Major d'Hivern 2008Dissabte va ser un dia de contrastos i sorpreses, així mentre el matí ens deixava la I Baixada de carretons, una de les novetats més esperades i també més seguides de la Festa Major d´enguany, la tarda ens portà alguns dels actes més tradicionals com ara el pregó, a càrrec d´en Pere Ferrer, o el brindis popular.

Des de la balconada del Casal de Cultura, escenari habitual en aquestes ocasions,  l´alcalde de Sant Vicenç, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, acompanyat del regidor de Cultura, Amadeu Clofent, va presentar el pregoner d´enguany, en Pere Ferrer, amb unes paraules de reconeixement a la seva persona i a la seva tasca solidària. Abans de cedir-li el torn de paraula, l´alcalde va voler destacar la dificultat que suposava el fet d´exercir el rol de pregoner i la seguretat que l´elecció d´en Pere Ferrer era una aposta encertada i molt segura.

Per la seva banda, Pere Ferrer amb el seu pregó ens va convidar a fer una passejada per la història recent de Sant Vicenç. Llocs i personatges, vivències i records atresorats al llarg de tota una vida de relacions intenses. L´ahir i l ´avui de Sant Vicenç, els avanços i les millores que s´han produït i també, perquè no, les mancances i les coses a millorar. Pere Ferrer va dedicar les paraules finals del seu pregó a reconèixer i recolzar la labor humanitària que duu a terme Vicente Ferrer a l´Índia. Una labor que en Pere coneix de ben a prop, perquè hi ha col·laborat en multitud d´ocasions.   


Festa Major d'Hivern 2008Festa Major d'Hivern 2008

Però, la vesprada festiva ja havia arrencat una estona abans, quan l´Esbart Dansaire Català, convidat per l´associació santvicentina Ball Pla, va interpretar un repertori de balls tradicionals en el marc emblemàtic de la Plaça del Poble. L´Esbart va tancar la seva actuació amb el Ball Pla de Sant Vicenç, que havia estrenat la primera vegada que visità el poble, l´any 1923.

Però la tarda , també ens amagava una sorpresa. Feia dies que sentíem a parlar del nou cap gros que havia d´estrenar la Colla Gegantera però només uns pocs sabien a quin personatge de Sant Vicenç representava. Pere Ferrer, des de la balconada, va ser l´encarregat d´aixecar la caputxa que cobria la nova figura i desvetllar-nos la seva identitat: l´avi Pera! L´elecció dels Geganters va agradar al públic i al mateix avi Pera,  que no va dubtar a sortir a la balconada, acompanyat del nou cap gros, per agrair el gest.

Els Geganters de Sant Vicenç i la Plaça del Poble van tornar a agafar protagonisme el diumenge al matí. Així, varem poder veure com gegants i cap grossos de 14 colles arribades d´arreu de Catalunya  es plantaven al voltant de la Plaça, tot esperant que s´iniciés la concorreguda cercavila que va recórrer els carrers de la vila per acabar a la Zona Esportiva, amb el Ball de Colles.


Festa Major d'Hivern 2008Festa Major d'Hivern 2008

Però, el cap de setmana també ens ha deixat altres activitats per petits i grans, que han gaudit d´una elevada participació. Així ho demostra la bona acollida de la I Baixada de carretons; el Mercat Medieval; el Ball de Nit, celebrat a l´envelat; o l´espectacle de danses del món àrab  “L´alfombra màgica", programat per Donactiva al Centre Cívic El Gorg.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 20.01.2008
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^