X
8a Mostra d'Entitats
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
L'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt col·labora en un projecte humanitari a Kènia


L'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, mitjançant la Regidoria de Solidaritat i Cooperació, ha donat productes d’higiene íntima femenina, roba interior i una màquina de cosir a la comunitat Samburu de Kènia.

Projecte Samburu


L’objectiu d’aquesta donació, canalitzada a través de la infermera santvicentina Marina Farré, és contribuir a la lluita contra la discriminació de la dona i, especialment, les nenes, ja que la manca d’accés a productes d’higiene menstrual és un factor clau per a restringir la llibertat i les oportunitats de les nenes. Així, per exemple, la manca de compreses fa que moltes nenes siguin obligades a quedar-se a casa durant la menstruació, sense poder assistir a l'escola, perdent importants oportunitats d'aprenentatge, que sí que se'ls ofereixen als seus companys de classe. Per aquest motiu, a més de la donació del material d’higiene, també rebran una màquina de cosir perquè puguin disposar de compreses de roba reutilitzables.

Us convidem a saber més del projecte humanitari que la santvicentina Marina Farré està impulsant per ajudar a les dones kenyanes. Aquest projecte se situa al comtat de Samburu, al nord de Kènia, a la vall del Rift. Es tracta d’una ètnia seminòmada, en què el 68% de la població és analfabeta i el 80% viu per sota el nivell de pobresa, ja que la terra és àrida i falta aigua. A les àrees rurals, els nens, i sobretot les nenes, acudeixen poc a l’escola. Els nens més llestos de la tribu són els qui han de cuidar el bestiar i no acudeixen a l’escola. D’altra banda, les nenes es casen a edats molt primerenques i també deixen d’anar a escola.

Actualment la Marina està recaptant fons per a fer possible l’escolarització de dues nenes Samburu que si no reben ajut, les casaran perquè siguin mares.

Trobareu informació sobre el Porjecte Samburu a l’Instagram @proyectosamburu

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 01.03.2023
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^