Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Aquest ABRIL, La Muntala us recomana...
Recomanacions La Muntala Abril 2008AMIS, Martin. La casa de los encuentros. Barcelona: Anagrama, 2008. 255 p. ISBN 978-84-339-7468-6
A primera vista i llegint la contra-coberta, un diria que Martin Amis torna a fer balanç dels camps de treball soviètics. En el seu anterior llibre, Koba, seguint l´estel de Bernard Herny-Levy ("La traïció dels clergues"), Amis preguntava al seu pare per què la intelligentsia europea d' esquerres havia perdonat els crims contra l´home d´Stalin, per què havia mirat a un altre cantó durant tants anys de repressió i purgues polítiques. La Casa dels Encontres, però, és una novel·la d' un triangle amorós entre dos germans i una jueva misteriosa. El nucli a partir del qual gira tota l´acció és l´encontre a la casa dels encontres (la cabanya on les esposes dels presos passaven una nit amb els marits) entre un dels germans i Katya. L'amor i el sexe, segons deduïm, transcorren per camins molt tortuosos a Russia. La generació que va viure la Segona Guerra Mundial, la Gran Guerra, i va sobreviure a l´assetjament nazi va entrar immediatament després al malson del terror stalinià. Ningú se´n salva, sembla dir-nos en Martin Amis. Per això la història russa és tan trista.


Recomanacions La Muntala Abril 2008GIMÉNEZ BARTLETT, Alicia. Nido vacío. Barcelona: Planeta, 2007. 395 p. ISBN 978-84-08-07462-5
Novetat editorial de la reina del crim manxega Alicia Giménez (Almansa, Albacete 1951) que continua la saga protagonitzada per la investigadora de policia barcelonina Petra Delicado. Aquest cop l´acció comença en els lavabos d´uns grans magatzems, un escenari popular, però atípic en la novel·la policíaca. La història tracta de la problemàtica dels nens del carrer, una qüestió que afectarà la consciència de la protagonista, que viu plàcidament i solitària la seva maduresa. Decideix d´implicar-se en el cas i traspassar-ne la dimensió estrictament professional degut a sentir-se responsable d´una petita delinqüent que entra en la seva vida com un vendaval. Va estirant el fil d´una maranya de delinqüència organitzada i d´un sistema judicial i policial que permet als lectors d´endinsar-se en la crua realitat de l´explotació infantil. Emoció, intriga i reflexió s´uneixen de la mà d´aquesta autora de renom internacional.


Recomanacions La Muntala Abril 2008NELSEN, Jane. Disciplina positiva. Consejos que invitan a la cooperación entre padres e hijos basados en la dignidad y el respeto. Barcelona: Oniro, 2002. 191 p. ISBN 84-9754-035-2.
Aquest és un llibre que vol ajudar els pares en l´educació dels seus fills a partir de la disciplina positiva. Es tracta que deixem enrere tot allò que hem conegut, la disciplina punitiva, i que ensenyem, als nens, a aprendre l´autocontrol i l´autodisciplina, alhora que fomentem la confiança en ells mateixos, el valor i la independència, a través de la disciplina positiva. Veurem com n´és d´important el fet de dedicar, en moments de conflicte, un cert període de temps a tranquil·litzar-nos per accedir a la saviesa i al sentit comú. Així mateix, descobrirem, al llarg del llibre, que els nens es porten millor quan se senten millor, no quan se´ls desanima respecte d´ells mateixos. Agafant com a base la dignitat i el respecte que tothom mereix, podrem analitzar els objectius erronis del seu comportament i podrem ajudar-los a controlar-los i afrontar la vida amb seguretat.


Recomanacions La Muntala Abril 2008SÁNCHEZ PIÑOL, Albert. Pallassos i monstres. La història tragicòmica de 8 dictadors africans. Barcelona: La Campana, 2000. 236 p. ISBN 84-88791-97-6
Contràriament al que pot semblar a primer cop d´ull, no és un llibre de ficció, ens diu l´autor en una nota, tots els personatges que surten en aquesta obra són absolutament reals. S´explica la història d´un grapat de dictadors africans, homes mediocres i ignorants, sense cap mena de principis ètics que abusen del poder per deixar anar el seu egoisme i les seves baixes passions.
Es podria considerar com un llibre educatiu sobre tot allò que un governant o una persona que controla parcel·les de poder, no ha de fer. Si algú troba algun punt per identificar-se en les anècdotes que s´explica, compte! Que s´ho faci mirar.

Publicat el 06.04.2008
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^