X
Sessions participatives POUM
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
L'estat d'emergència per sequera obliga a noves restriccions en l'ús de l'aigua
La situació d'emergència en el grau 1 suposa una limitació de 200 l/hab/dia


La fase d'emergència és la més greu, i té tres estadis: en el primer són 200 litres per persona i dia, en el segon baixa a 180 i el tercer a 160, a més d'altres restriccions que s'endureixen. Per tant, si la sequera persisteix, les quantitats d'aigua que es poden utilitzar aniran baixant progressivament.

La Generalitat declararà aquest dijous la fase d'emergència per sequera després que les reserves del sistema Ter-Llobregat hagin baixat del llindar dels 100 hectòmetres cúbics, és a dir, que es troben per sota del 16 per cent de la seva capacitat. L'entrada en el nou escenari implica més restriccions per a sis milions d'habitants entre els quals hi ha els de Sant Vicenç de Montalt, que també s'abasteix d'aquesta xarxa. L'emergència per sequera s'aplicarà a partir de divendres 2 de febrer.

La fase d'emergència és la més greu, i té tres estadis: en el primer són 200 litres per persona i dia, en el segon baixa a 180 i el tercer a 160, a més d'altres restriccions que s'endureixen. Per tant, si la sequera persisteix, les quantitats d'aigua que es poden utilitzar aniran baixant progressivament.


  Per a consultes relacionades amb la sequera podeu trucar al 93 791 05 11 els dimarts i dijous de 9.00 a 14.00 hores      Ordenança DE MESURES APLICABLES A L'ABASTAMENT D'AIGUA POTABLE I ALS USOS DE L'AIGUA EN SITUACIÓ DE SEQUERAe sequera  BANS D'ALCALDIA (MESURES ORGANITZATIVES I RESTRICTIVES)

CONSULTA LES RESTRICCIONS EN ESCENARI D’EMERGÈNCIA  PORTAL DE LA SEQUERA CONSELLS PER ESTALVIAR AIGUA

Sanció per superar el consum màxim d’aigua permès

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha comunicat a l’Ajuntament la imposició d’una sanció de 10.151€ per haver superat el consum màxim d’aigua permès al poble durant el mes de setembre de 2023. Aquest import es pot desglossar entre la sanció imposada, que és de 7.800€, i els 2.351€€ que corresponen als danys i perjudicis causats per l’excés de consum. Segons els càlculs de l’ACA, durant el mes de setembre, vam consumir 257,28 l/hab/dia quan l'establert era de 230 l/hab/dia. Tanmateix, l’Ajuntament ja ha presentat al·legacions a la sanció.

L'Ajuntament demana a la ciutadania que prengui consciència de la crítica situació de sequera que afecta a Catalunya i que faci tot el possible per estalviar aigua i baixar del llindar del consum dels 200 litres per habitant i dia.

 Accions per reduir el malbaratament d’aigua i millorar la gestió d’aquest recurs

En l’àmbit públic, a Sant Vicenç de Montalt s’han aplicat totes les mesures decretades en les diferents fases de la sequera, com el tancament de les dutxes i els rentapeus de la platja o la prohibició de regar zones verdes i netejar la via pública amb aigua potable, però també s’està treballant en d’altres, encaminades a reduir el malbaratament d’aigua i millorar la gestió d’aquest recurs.

Aquest paquet de mesures inclou, d’una banda, l’elaboració d’un ‘Pla Director de l’Aigua’ o l’aprovació d’una nova ordenança dirigida a l’estalvi dels recursos hídrics, la qual contempla sancions per a les persones infractores que poden arribar fins als 3.000 euros i, d’una altra banda, inversions orientades a la renovació de la xarxa de distribució, com la substitució de canonades -per evitar fuites- o la instal·lació i automatització de reguladors de cabal i de pressió.

Així mateix, també s’estan desenvolupant iniciatives per a aprofitar els recursos hídrics disponibles al nostre terme municipal, com els pous o la mina del parc dels Germans Gabrielistes. Amb això, es pretén tractar i emmagatzemar aquesta aigua per a poder aprofitar-la per al reg o per a la neteja de carrers.

D’aquesta manera, l’Ajuntament té l’objectiu de reforçar, a través de reformes i millores a la xarxa d’aigua del poble, la consciència ciutadana envers la importància de reduir el malbaratament d’aigua i millorar la gestió d’aquest recurs davant la situació que viu el país, provocada per la manca de pluges.


Emergència per sequera

Emergència per sequera

Fitxer: poster_emergencia_I_regulats.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 196.48 kB



 CONSELLS PER ESTALVIAR AIGUA

Consells estalvi aigua

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 01.02.2024
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^