X
8a Mostra d'Entitats
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
El Joc de la Soca arriba a l'Escola Sant Jordi


A través de la motivació que genera aquest joc, els nens i nenes descobreixen la importància d’allò que passa al nostre ecosistema.

Joc de la Soca


Aquest mes d’abril, els i les alumnes de 4t de l’Escola Sant Jordi estan aprenent un munt de coses sobre sostenibilitat i biodiversitat amb el Joc de la Soca, una activitat pedagògica que vol transmetre de manera clara i lúdica el concepte de successió ecològica.

Aquest joc, ideat per Ramon Margalef, ens recorda la importància d’allò que passa al nostre ecosistema. Un dels científics catalans més importants de tots els temps, tant a nivell nacional com internacional, Ramon Margalef va renovar l’ecologia i va generar un gran volum de coneixement en aquest àmbit, concretament en la limnologia i l’oceanografia, que són l’estudi de l’ecologia de l’aigua dolça i dels ecosistemes marins, respectivament.

Al llarg de la seva trajectòria va rebre molts guardons, entre els quals destaca el primer Premi Huntsman d’Oceanografia, conegut com el “Nobel del Mar”, un reconeixement de referència mundial.

La dinàmica del joc és la mateixa que la del conegut Joc de l’Oca. El recorregut del taulell descriu amb il·lustracions primer un paisatge nu, que a poc a poc és colonitzat de forma seqüencial on, de tant en tant, van apareixent pertorbacions (incendis, plagues, desforestacions, etc.) que alteren la successió i generen una regressió. El joc conclou a mesura que els participants hagin arribat a la fase de bosc madur que està il·lustrada a la casella central del taulell.

Activitat impulsada per les regidories de Medi Ambient i Educació amb el suport de la Diputació de Barcelona.


Joc de la Soca


Joc de la Soca

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 17.04.2024
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^