X
8a Mostra d'Entitats
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Nou espai destinat al dol perinatal


Una olivera i dos bancs acompanyaran la pèrdua de les criatures durant la gestació o pocs dies després de néixer.

Espai dol perinatal


L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha creat davant del cementiri un espai simbòlic destinat al dol perinatal on les famílies i persones que ho necessitin puguin acudir per recordar el seu nadó. Un espai tranquil, acollidor, que convidi a estar-s’hi el temps que sigui necessari.

Aquesta iniciativa té per objectiu donar visibilitat al dol gestacional i perinatal, que sovint les famílies encara han de patir en silenci i soledat perquè no té cabuda en els espais de dol convencionals.

El nou espai està presidit per una olivera envoltada de pedres blanques i dos bancs, i s'ha habilitat en una zona enjardinada que hi ha davant del cementiri.

 El dol perinatal 
Quan parlem de dol perinatal ens referim a totes aquelles pèrdues de bebès que tenen lloc durant l’embaràs, el part o als pocs dies després del naixement, sense importar els dies de vida o les setmanes de gestació.

Malgrat cada vegada se’n parla més, continua esdevenint un tabú del qual encara no es parla obertament, dificultant així l’elaboració del dol.

Les dones i les famílies que viuen aquesta circumstància pateixen un fort impacte emocional. Junt a la pèrdua de la criatura, hi ha la pèrdua d’un futur, d’uns plans, d’un projecte de vida. Sentiments i emocions que se sumen a la gestió de situacions complicades, comentaris que no sempre són pertinents, dubtes de diferents tipus, necessitat de prendre algunes decisions, entre d’altres.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 25.04.2024
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^