Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Sant Vicenç torna a l'estat d'excepcionalitat per sequera


Es mantenen la majoria de restriccions si bé s'incrementa el límit de consum d'aigua al poble en 230 litres per habitant i dia.

 Per a consultes relacionades amb la sequera podeu trucar al 93 791 05 11 els dimarts i dijous de 9.00 a 14.00 hores

Excepcionalitat sequera

El Govern ha derogat l'emergència per sequera degut a que els embassaments del sistema Ter-Llobregat ja estan per sobre del 25%.

La fi de l'emergència no suposa ni que s'acabi la sequera ni les restriccions. En aquest sentit, els 202 municipis del sistema del Ter, el Llobregat i el Cardener, entre els quals Sant Vicenç de Montalt, passaran a estar en excepcionalitat el proper dilluns 13 de maig.

 Quines restriccions hi haurà en excepcionalitat?

La mesura més important és que s’incrementa la dotació d’aigua per habitant i dia. Si en situació d’emergència aquesta era de 200 l/d/h, ara serà de 230 l/d/h. Tanmateix, es mantenen les mesures d’estalvi:

  • Reducció de la dotació de reg agrícola en un 40% o la substitució de part dels cabals destinats a reg agrícola per aigües regenerades (en emergència era del 80%).
  • Reducció del 15% dels consums d’aigua dels usuaris industrials (en emergència era del 25%).
  • Reducció del consum d’aigua en els usos recreatius (15% en usos assimilables a urbans i 50% en reg).
  • Reducció del 30% en els usos ramaders (en emergència era del 50%). Possibilitat de flexibilitzar aquestes reduccions presentant un Pla d’estalvi d’aigua a l’ACA.
  • Resta prohibit l’ús d’aigua per al reg de jardins i zones verdes de caràcter públic o privat (excepte el reg de supervivència d’arbres o plantes que es farà gota o a gota o en regadora). S’admet el reg municipal amb aigües freàtiques únicament en cas que no suposi una reducció de la disponibilitat d’aigua per a l’abastament domiciliari.
  • Queda prohibit el reg de gespa en tots els casos, excepte en superfícies destinades a pràctica federada d’esport, o aquell reg que es faci reutilitzant aigües de pluja recollides de les teulades o bé aigua regenerada de les depuradores.
  • Es prohibeix la neteja de carrers, clavegueram, paviments, façanes o edificis amb aigua potable.

Així mateix, es recorda que en la situació d’excepcionalitat es podran omplir les piscines col·lectives -clubs esportius, comunitats de veïns, hotels, càmpings...-, però no es permet en cap cas l’ompliment de piscines privades d’ús individual o unifamiliar. Tampoc es poden omplir ni reomplir aquelles piscines sense sistemes de recirculació d’aigua. Les que sí tinguin sistema de recirculació ho han de fer en les quantitats mínimes indispensables per garantir la qualitat sanitària de l’aigua. I entre les mesures d’excepcionalitat també es mantenen que la neteja de vehicles només en establiments autoritzats o la prohibició de l’ompliment total o parcial de fonts ornamentals, llacs artificials i altres elements d’ús estètic de l’aigua, entre altres mesures.

 BANS D'ALCALDIA     Ordenança DE MESURES APLICABLES A L'ABASTAMENT D'AIGUA POTABLE I ALS USOS DE L'AIGUA EN SITUACIÓ DE SEQUERA   CONSULTA LES RESTRICCIONS EN ESCENARI D’excepcionalitat   PORTAL DE LA SEQUERA CONSELLS PER ESTALVIAR AIGUA


Excepcionalitat sequera

Excepcionalitat sequera

Fitxer: poster_sequera_restriccions_excepcionalitat.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 427.24 kB



OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 09.05.2024
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^