Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Punt final als cursos d'Educació per a la Mobilitat Segura

La Regidoria d´Educació i la Policia Local de Sant Vicenç volen agrair la implicació i l'ajuda que han rebut de les direccions i el professorat dels centres escolars de la vila al llarg del programa d'Educació per a la Mobilitat Segura.

Educació Mobilitat Segura 2007-2008
La Policia Local de Sant Vicenç, en col·laboració amb la Regidoria d´Educació i el Servei Català de Trànsit, han portat a terme les sessions formatives d´Educació per a la Mobilitat Segura planificades per al curs 2007 – 2008 amb alumnes dels col·legis Sant Jordi i Sot del Camp.

Les sessions formatives, amb una durada de dues hores cadascuna, han estat conduïdes pels agents Rosa González i Iván Nieto i tenien com a objectiu general reduir al màxim els accidents i les seves conseqüències. En aquest sentit, s´han treballat, amb els alumnes de 1r, 3r i 5è, les diferents perspectives en les quals ells són protagonistes, ja sigui com a vianants, conductors de cicles o passatgers de turismes i autocars.


Amb el treball que els alumnes han realitzat a l´aula, es buscava que els nens i nenes arribessin a observar els diferents riscos als que s´enfronten cada dia i poguessin veure que tenen al seu abast diferents mesures per tal que aquests riscos es minimitzin. Per aquest motiu, en el treball realitzat amb els tres nivells s´ha incidit especialment en els sistemes de seguretat passiva (casc i cinturó) i els sistemes de retenció infantil (cadiretes i elevadors). 

Educació Mobilitat Segura 2007-2008Pel que fa a les sessions pràctiques, a finals de maig, els alumnes van poder participar al parc mòbil de bicicletes, cedit pel Servei Català de Trànsit, que es va instal·lar al Pavelló Municipal Toni Sors. A més del circuït també hi havia espais amb diferents tallers, on els infants van poder treballar la seva destresa i les diferents maneres de reduir els riscos ja sigui com a vianants, conductors o usuaris d´espais públics.

La Regidoria d´Educacio i la Policia Local aposten clarament per l'educació i la implicació dels menors en les conductes de percepció i prevenció de riscos com a eina fonamental per millorar la seguretat viària en el futur, i per aquest motiu en posteriors cursos escolars s'incrementarà el nombre d'alumnes que seguiran aquest programa, ja que s´hi afegiran els del nou institut. També és previst que es duguin a terme xerrades amb mares i pares per tal de fer arribar a més gent la necessitat d´extremar la nostra percepció del risc per tal d´evitar els accidents i les seves nefastes conseqüències.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 24.06.2008
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^