X
8a Mostra d'Entitats
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Nova antena al Turó del Balís per rebre la TDT

Us recordem que el proper dilluns, 22 de juny,  s'instal·larà a la plaça del Poble una Unitat Mòbil del Ministerio de Industria, Turismo y Comercio que atendrà les preguntes sobre la TDT de qualsevol veí o veïna en horari de 9 del matí a 3 de la tarda.

Xerrada sobre la TDTUna cinquantena de persones van seguir el passat divendres, 5 de juny al Centre Cívic El Gorg la xerrada sobre l´apagada analògica, que va organitzar la Regidoria de Noves Tecnologies amb l´objectiu de donar resposta a molts dels dubtes que genera aquesta nova tecnologia entre els ciutadans i ciutadanes.

En aquest sentit, i per tal d´assegurar que tots els santvicentins i santvicentines puguin rebre el nou senyal televisiu a partir del proper 30 de juny, la Generalitat de Catalunya s´ha compromès amb l'Ajuntament a instal·lar una antena omnidireccional al Turó de Balís. Per la seva banda, el Consorci Digital Mataró-Maresme, representat a la xerrada pel seu director-gerent, Jordi Marín, en previsió que l´actuació de la Generalitat pugui allargar-se en el temps, ubicarà provisionalment al Turó del Balís una antena mòbil mentre no s'instal·li la definitiva, tot i que arribat el cas la intervenció del Consorci no es podrà dur a terme abans del 15 de juliol.

Xerrada sobre la TDTDurant la xerrada, L´enginyer de Telecomunicacions assignat per Localret per assessorar al Consorci Digital Mataró-Maresme va explicar als assistents el contingut de l´estudi , encarregat per l´Ajuntament per a comprovar les deficiències de cobertura del senyal de televisió al municipi. Un estudi, en el qual s´hi reflecteix que hi ha determinades zones -Ginesta, plaça de l´Església i Puigmal- que reben una qualitat de senyal deficient.

L´enginyer també va destacar que Sant Vicenç té totes les seves antenes en direcció a l´emissor de Montcabrer però, per distància i sobretot orografia, en molts casos aquest centre no és del tot adequat, doncs dóna una cobertura insuficient i obliga a instal•lar antenes de gran alçada. D´altra banda, a pocs quilòmetres i amb visió directe de bona part de la població, hi ha el centre emissor de Caldes que ofereix una cobertura àmplia i uniforme del municipi. Així, va apuntar com a possible solució als punts de deficiència de cobertura seria el canvi d´orientació de les antenes cap al centre emissor de Caldes.

Si la vostra antena encara no està preparada per rebre la TDT o si rebeu la senyal amb  deficiències, us recomanem que sol·liciteu els serveis d´un instal·lador registrat pe la Generalitat de Catalunya, qui orientarà l´antena cap al centre emissor i col·locarà els amplificadors, sobretot si teniu antena col•lectiva. Si després de l´apagada analògica, prevista per al 30 de juny, seguiu sense veure la TDT, us preguem que ens ho feu saber, mitjançant un correu electrònic a comunicacio@svmontalt.cat o bé trucant al 93 791 05 11 (Ana Montes).

Per a qualsevol consulta o informació sobre la TDT, es pot trucar al 901 2010 04 o entrar al web estatal d'adaptació a la TDT www.televisiondigital.es

La Generalitat de Catalunya també té activa una web que pot donar resposta a molts dels vostres dubtes sobre l´apagada analògica.

Publicat el 08.06.2009
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^