Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Sant Vicenç celebra aquest diumenge el Dia Internacional de la Dona

Logo donesDones, baixeu, veniu
a la dansa de l´herba.
Enramem els balcons
i preparem la terra.
Reguem-la amb pluja i sol,
defensem-la amb les dents,
perquè hi arreli l´arbre de l´alliberament.

(Maria Mercè Marçal)


Fa només 35 anys que a Espanya una dona, sense el permís exprés del seu marit, no podia treballar, ni cobrar salari, ni exercir el comerç, ni ocupar càrrecs, ni obrir comptes corrents, ni treure el permís de conduir, ni tan sols posseïa personalitat jurídica pròpia.

Gràcies al treball de dones com Maria Tello, principal impulsora de la revisió del Codi civil en tots els aspectes relatius al Dret de família, es va poder aconseguir una reforma que va anul·lar aquesta situació que relegava a les dones a un estatus legal Jurídic idèntic al dels menors i els minusvàlids psíquics i que les obligava a obeir al marit per imperatiu legal.

Cartell Dia Internacional de la DonaAmb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora, que se celebra el dia 8 de març, l´Ajuntament de Sant Vicenç, mitjançant les regidories de Benestar Social, Joventut i Participació Ciutadana, ha organitzat un programa d´actes, on també s´inclouen les activitats que duran a terme les diferents entitats de la vila que s´han sumat a la celebració. Les activitats, que giren entorn el paper social i laboral de la dona, tindran lloc el 7 de març al Centre Cívic El Gorg i a l´entorn de la zona esportiva.

El tret de sortida serà a les 10 del matí amb una xocolatada que, a banda de fer-nos entrar en calor, ens donarà forces per afrontar una matinal festiva carregada d´activitats per a tots els gustos i totes les edats: tallers de maquillatge i de trenes africanes, puntes de coixí, danses del ventre i de Bollywood, taichi, patinatge, bàsquet, futbol, etc.

La Biblioteca Muncipal La Muntala també participarà del Dia Internacional de la Dona amb dues iniciatives. La primera, en col·laboració amb Ràdio Santvi (107.4 FM), consistirà en l´emissió en directe d´un programa especial dedicat a la lectura de fragments de llibres de dones. La segona, és una proposta amb continuïtat ja que s´iniciarà l´elaboració d´un llibre gegant, que s´anirà il·lustrant al mateix ritme que es vagin succeint les diferents festes que se celebren habitualment a la vila (Sant Jordi, Mostra d´Entitats, Festa Major...). Un cop acabat l´any, el llibre es durà a enquadernar i passarà a formar part del fons permanent de la biblioteca i així tothom que ho vulgui podrà consultar-lo.

Tot plegat, un ventall d´activitats per gaudir en família fins arribar a la una del migdia, moment en el qual es donarà lectura al Manifest del Dia Internacional de la Dona Treballadora. Un tast de plats internacionals, cuinats per dones santvicentines de diferents nacionalitats, clourà la matinal lúdico-festiva.

Organitza: Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt. Hi col·laboren: Donactiva, Club de Bàsquet Sant Vicenç de Montalt, CF Santvicentí, Montaltmiau, Puntaires de Sant Vicenç de Montalt, Club Patinatge Artístic Sant Vicenç de Montalt, Cau jove, Biblioteca Municipal La Muntala i Ràdio Santvi.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 01.03.2010
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^