X
Sessions participatives POUM
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Sant Vicenç renova l´enllumenat públic per reduir el consum d´energia

Baixada de la RieraLa plaça del Poble i els carrers de Baix, Major, Baixada de la Riera, Sant Josep, Sant Antoni, i Torrent del Ranxo, al nucli antic de Sant Vicenç, estrenaran aviat nou enllumenat públic, amb la substitució dels punts de llum i els seus corresponents suports, que incorporaran làmpades de baix consum. La xarxa d´enllumenat també veurà noves línies i quadres de llum a les zones de La Cortesa-Riera del Gorg i de l´entorn de l´Església, inclosa la renovació de l´enllumenat de la façana de la parròquia de Sant Vicenç.

Una altra actuació que es realitzarà serà la instal·lació d´un sistema de gestió d´enllumenat que permet gestionar l´encesa i apagada de les làmpades, així com la regulació dels diferents nivells lumínics a les hores programades. Inicialment aquesta programació temporitzada fa que després de les primeres hores de funcionament al màxim rendiment -període que coincideix amb les hores de màxima utilització dels carrers- es redueixi el consum elèctric -i d´una forma similar també el flux lumínic-, permetent en tot moment, però, prou claror per garantir uns nivells correctes de vigilància i seguretat.

Aquestes 4 actuacions d´inversió, subvencionades pel Fons Estatal per l´Ocupació i la Sostenibilitat Local, compten amb un pressupost total de 258.140,47 euros i inclouen la contractació de 10 persones aturades de llarga durada. La renovació de l´enllumenat públic permetrà disminuir la contaminació lumínica, i també millorar altres paràmetres com l´eficiència energètica i l´estalvi energètic i econòmic.

En aquest sentit, paga la pena destacar la tasca, potser menys vistosa però de cabdal importància, que l´Ajuntament de Sant Vicenç està portant a terme en l´àmbit de la gestió d´un servei bàsic, com és l´enllumenat. Així, per primera vegada, es disposa d´un registre de control de les instal·lacions i d´un arxiu unificat de documents; s´han sotmès a inspecció periòdica reglamentària 25 instal·lacions i/o equipaments municipals que, prèviament ha calgut arranjar i posar a punt per tal que l´acta d´inspecció resultés favorable; s´ha legalitzat la instal•lació de l´edifici de la Policia Local, etc. Amb totes aquestes actuacions, fruit d´un treball feixuc i que no llueix, l´Ajuntament ha aconseguit implantar un sistema de gestió rigorós i eficient, que contribuirà a l´estalvi energètic i econòmic.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 05.07.2010
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^