X
8a Mostra d'Entitats
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Del 17 al 23 d'octubre: Setmana de l'Energia

Tot el que ens envolta funciona gràcies a l´energia: la ràdio, l´ascensor, el cotxe, el metro, l´ordinador, el microones... No podem deixar de consumir energia (ja sigui electricitat, gas o gasolina, entre d´altres) però sí que la podem utilitzar amb més responsabilitat. En aquest sentit, i per promoure la Cultura de l´Energia, l´Institut Català de l´Energia (ICAEN) celebrarà del 17 al 23 d´octubre la Setmana de l´Energia, set dies plens d´activitats, per difondre nous coneixements i consells perquè tots contribuïm a consumir menys energia a la vegada que en fem un ús més racional tant a casa, a la feina, a l´escola com també ens els nostres desplaçaments.


CONSELLS SETMANA DE L´ENERGIA

  • Temperatura òptima
    Mantingueu una temperatura adequada. A l´hivern n´hi ha prou amb 19-20ºC per gaudir d´un ambient confortable. A l´estiu, amb una temperatura de 25ºC estareu prou bé i no consumireu en excés.

  • Il•luminació intel•ligent
    Instal•leu bombetes i làmpades de baix consum. Tot i ser més cares que les d´incandescència, gasten 5 vegades menys i duren 10 vegades més.

  • Electricitat ben utilitzada
    Feu servir el sentit comú i no malbarateu energia en tasques inútils. Apagueu els equips elèctrics quan no els feu servir i feu-ho sempre amb interruptor (no els deixeu en stand-by), aprofiteu la llum natural, no deixeu llums encesos, ...

  • Transport públic
    Utilitzeu el transport públic sempre que pugueu i en cas d´haver d´utilitzar el vehicle privat, procureu mantenir-lo sempre en bon estat i practicar una conducció econòmica.

  • Energia renovable
    L´energia solar és una bona solució per obtenir aigua calenta i electricitat. Cal estudiar cada cas concret, però amb 2 o 3 m2 es pot produir la major part d´aigua calenta per una família.

  • Aparells domèstics
    Trieu electrodomèstics d´alta eficiència: fixeu-vos en l´etiqueta energètica. Durant la vida útil d´un aparell domèstic, l´energia consumida pot arribar a doblar el seu preu de compra.
Per a més informació cliqueu AQUÍ 

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 12.10.2005
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^