Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
El govern municipal congela els impostos i les taxes per al 2011
Malgrat tot, alguns rebuts de contribució, és a dir l´IBI, veuran augmentar el seu import a conseqüència de la revisió cadastral efectuada l´any 2009

Les ordenances fiscals per a l´any 2011, a més del vot favorable dels regidors de l´equip de govern de CiU, PSC i AxSV, van rebre el suport del regidor del PP. D´altra banda, ERC, ANEM i la regidora no adscrita, Fina Navarro van votar en contra.
La proposta de modificació de les ordenances fiscals per a l´any 2011 aprovada pel Ple de l´Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt destaca per la congelació dels tributs locals, és a dir, els ciutadans pagaran en general els mateixos impostos que l´any 2010. Això suposa en la pràctica un estalvi en la majoria dels tributs locals i la disminució de la pressió fiscal. A la vista del moment actual amb dificultats econòmiques per a moltes famílies, l´equip de govern ha decidit no augmentar els tributs locals, ni actualitzar-los segons l´IPC previst que podria situar-se entorn el 2,5% a finals d´any. Es tractaria del segon any consecutiu en què es congelen els impostos i taxes.

Pel que fa a la incidència de la revisió cadastral en els rebuts de l´IBI, el Regidor de Gestió Econòmica, Lluís Bisbal, va defensar que per tal de reduir l´impacte de la revisió, l´equip de govern ha considerat necessari tornar a rebaixar la base impositiva de l´IBI fins al 0,770. D´aquesta manera, s´ha aconseguit que un 32,24 % dels rebuts registrin una baixada. Cal recordar que l´any 2010 ja es van prendre mesures en aquest sentit, com la rebaixa de la base impositiva de l´1,048 fins al 0,89 i l´ajornament progressiu fins a 10 anys de l´actualització total dels valors cadastrals. Valors que, en no haver-se revisat des de l´any 1984, estaven en alguns casos molt per sota del valor real de mercat, fet que comportava que els seus propietaris també paguessin rebuts d´IBI per sota del que realment els tocava. El responsable de l´àrea d´economia també va apuntar que la previsió és que l´any 2011 la recaptació en concepte d´IBI augmenti un 1% respecte de l´any 2010, la qual cosa representa que l´increment d´aquests ingressos se situaria gairebé 1,5 punts per sota de l´IPC previst.

Les ordenances fiscals per a l´any 2011 contemplen també una sèrie de adaptacions normatives per adequar-les als models d´ordenances que la Diputació de Barcelona posa al servei dels municipis. Aquestes adaptacions clarifiquen alguns conceptes, esmenen possibles errors i donen més seguretat als contribuents en la seva relació amb l´Administració. També s´han adaptat les ordenances, especialment la relativa a les llicències d´activitat, a la nova situació produïda per l´obligada transposició al nostre país de la directiva europea de serveis.

Tant els impostos com les taxes tenen reduccions o bonificacions si es donen determinades situacions, com quan es tracta de persones jubilades, famílies nombroses o segons l´ús que es faci de la Deixalleria.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 03.01.2011
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^