Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
La plaça del poble es renova per esdevenir un nou espai cívic

Plaça del PobleLa urbanització de la plaça, un dels llocs més emblemàtics del poble, suposarà treure els cotxes de l’espai. L’objectiu de l’actuació és la creació d’un espai lliure d’ús públic on el vianant tingui prioritat sobre els vehicles. El projecte, elaborat pels Serveis Tècnics Municipals, té un pressupost de 152.279, 21 euros i compta amb una subvenció que aportarà Governació a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

La proposta tècnica per renovar la plaça, que té una superfície de 710,21 metres quadrats i ofereix una imatge cada vegada més degrada, va ser presentada el passat 19 de setembre als veïns a la Sala de Plens del consistori.

Els objectius del pla tècnic de reforma de la Pl. del Poble han estat millorar la seguretat viària, la mobilitat i l’accessibilitat, donant prioritat als vianant, renovar els elements d’urbanització: enllumenat, mobiliari urbà, etc., i crear un espai públic de qualitat que afavoreixi la relació social al barri.

De fet, aquesta plaça ha recollit nombrosos esdeveniments culturals del poble, i en els seus inicis, quan Sant Vicenç només estava format per tres carrers i la plaça, era el centre neuràlgic, el cor del poble. La remodelació ha tingut en compte aquest fet i el projecte inclou una zona pensada per realitzar-hi activitats lúdico-culturals.

L’Ajuntament de Sant Vicenç ha previst que l’execució del projecte d’urbanització de la plaça del Poble s’inici a principis del proper any 2012. Aquesta actuació s’inclou en un projecte integral de millora del nucli antic, que s’ha anat executant durant la passada legislatura en diverses fases per a ajustar-se a les dotacions pressupostàries disponibles i a les subvencions d’ens supramunicipals que s’han anat aconseguint.

Les actuacions dutes a terme fins al moment al nucli antic han suposat una inversió total d’1.344.000 euros i han consistit en:

  • Renovació de la xarxa d’aigua del carrer Major
  • Renovació de l’enllumenat del nucli històric i de l’entorn de l’església
  • Urbanització del Ps. de Sant Joan, Av. Verge de Montserrat i entorn de l’església
  • Pavimentació dels carrers de Dalt i Sant Isidre
  • Reconstrucció de les fonts ornamentals de la Pl. del Poble i del Plataner

Aquestes intervencions han suposat un gran transformació, ja que han permès canviar la imatge d’algunes zones del nucli antic però també han servit per asfaltar i arranjar els carrers de l’entorn i dotar-los de millors serveis.

En aquest sentit, incidir en el fet que encara hi ha actuacions pendents, com ara la urbanització del c/ de Baix o la dinamització de l‘antic Casal de Cultura, on actualment hi tenen la seva seu dues entitats de la vila. D’aquesta manera, progressivament, s’ha anat i s’anirà millorant, dignificant i revitalitzant la zona central del poble.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 03.10.2011
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^