X
8a Mostra d'Entitats
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Vetllant per la seguretat dels santvicentins i les santvicentines
Entren en funcionament les primeres càmeres de videovigilància

Càmeres de videovigilànciaL'Ajuntament de Sant Vicenç ja ha enllestit la instal·lació de quatre càmeres de videovigilància en punts estratègics d´entrada-sortida al municipi. En concret, s´han emplaçat dues càmeres -una fixa i una altra mòbil- a la rotonda del Sot del Camp, i dues més -fixes- a l´Av. Verge de Montserrat, a l´alçada de les dependències policials.

El circuit de videovigilància contempla la instal·lació de sis càmeres més, que s´ubicaran a la rotonda del Turó del Sol, Ps. dels Pins, Av Montaltnou (una a la rotonda i una altra a l´alçada del c/ Lleida), Santa Maria del Balís i Montaltpark (Les Ànimes-Costa Brava).

La previsió és que aquestes sis càmeres entrin en funcionament a mesura que es vagin insta·lant. Tanmateix, i de cara a propers exercicis, la voluntat de l´Ajuntament és anar ampliant el número de càmeres del circuït per anar cobrint altres indrets del municipi, com el passeig marítim.

Càmeres de videovigilànciaEl punt de control de les càmeres i la visualització de les imatges captades durant les 24 hores del dia es realitza a les dependències de la Policia Local. Les càmeres permeten veure i també gravar imatges per poder consultar-les en cas de necessitat. Serà la Policia Local l´encarregada de custodiar aquestes gravacions que s´esborraran de manera automàtica al cap de 30 dies.

L´Ajuntament ha optat per aquesta actuació, que és sobretot una mesura que té poder dissuasori, una vegada contrastada l´experiència d´altres ajuntaments. L´objectiu d´aquest projecte és complementar la feina de vigilància ciutadana que fan els agents, tot incrementant-la sobretot als punts d´accés a la vila, allà on els veïns tenen més sensació d´inseguretat o bé als espais on es produeixen actes incívics o vandàlics.

Amb la posada en marxa d´aquest dispositiu de vigilància es dóna compliment a un dels compromisos assumits per l´equip de govern, format per CiU i PSC, per reforçar la seguretat i intentar reduir els robatoris, que ja de per si són baixos, fins pràcticament anul·lar-los. Tanmateix, en cas que es detectin infraccions, actes incívics o vandàlics, també es podrà fer ús de les imatges enregistrades per sancionar als infractors. En aquest sentit, indicar que actualment també s´estan controlant, mitjançant videovigilància, diverses àrees de contenidors que habitualment resulten conflictives a causa de l´incivisme.

L´Ajuntament vol posar de manifest que la instal·lació de les càmeres, en cap cas, suposarà una retallada de les llibertats dels ciutadans ni una intromissió en la seva vida privada; tot el que es farà, es farà de conformitat amb la legalitat, que en aquest cas està sotmesa a uns principis i requisits legals molt i molt garants dels drets dels ciutadans.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 06.02.2012
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^