X
Brigada Jove 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
El delegat del Govern de la Generalitat confirma que es farà l'institut


Visita Salvador JorbaDurant la seva intervenció a la Comissió Informativa d'Ensenyament, celebrada ahir a la Sala de Sessions de l'Ajuntament, Salvador Jorba va fer saber als representats de la comunitat educativa de Sant Vicenç que la construcció del nou institut és un projecte prioritari per a la Generalitat de Catalunya i va voler destacar l'important tasca duta a terme per l'alcalde del municipi, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, al capdavant del govern municipal per tal que el projecte tirés endavant, malgrat la situació de crisi que afecta totes les administracions.

En aquest sentit, el delegat va remarcar la insistència i perseverança de l'alcalde a l'hora de reclamar a la consellera d'Ensenyament i al president de la Generalitat la necessitat de construir el nou centre, aportant  solucions alternatives que permetessin desencallar l'execució del projecte i buscant potencials inversors.

Visita Salvador JorbaEl delegat del Govern a Barcelona, Salvador Jorba, va visitar ahir Sant Vicenç de Montalt per reunir-se a l'Ajuntament amb l'alcalde, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, altres membres del consistori i una representació de la comunitat educativa de la vila. El tema que va centrar la reunió va ser la construcció del nou institut.

La visita de Salvador Jorba respon a la invitació efectuada per l'alcalde per tal que el delegat informés, en el marc de la Comissió Informativa d'Ensenyament, de l'estat actual de la qüestió de l'institut. A la reunió, a banda dels representants de les diferents forces polítiques presents al consistori santvicentí, també hi van assistir el director de l'escola Sant Jordi, la directora de l'escola Sot del Camp i una representació de les AMPES.

El delegat va confirmar, tal i com ja va fer el president, Artur Mas, el passat mes de novembre, que el projecte de construcció del nou institut s'executarà en el curs 2012-2013. Salvador Jorba va indicar que als Pressupostos de la Generalitat per a l'exercici 2012, a l'apartat d'altres inversions amb sistemes de finançament específics, hi ha contemplada una partida de 600.000 euros per a la construcció del nou centre. 
Cliqueu aquí per consultar el document.

Visita Salvador JorbaPel que fa al sistema de finançament, el delegat va precisar que s'ha optat per promoure la construcció del nou equipament a través de la concessió d'un dret de superfície a l'operador constructor i, alhora, inversor, del qual deriva el compromís d'arrendament de l'edifici, per part del Departament d'Ensenyament, durant un determinat període temps (generalment entre 20 i 30 anys), transcorregut el qual l'obra esdevindrà propietat de la Generalitat de Catalunya. És important assenyalar que, amb aquest sistema, a la licitació també s'inclourà el manteniment integral de l'edifici mentre duri el dret de superfície.

En quant als terminis d'execució del projecte, Salvador Jorba va insistir que la voluntat, compartida per l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt i la Generalitat de Catalunya, és que els alumnes puguin estrenar el nou centre el setembre del 2013. En aquest sentit, va precisar que en breu s'obrirà la licitació del projecte i que diverses empreses ja han palesat el seu interès a participar en el concurs.

El delegat es va comprometre a fer un seguiment acurat de tot el procés per tal que es compleixin els terminis, tant pel que fa a la licitació com a l'execució del projecte, i a mantenir informat permanent a l'Ajuntament del desenvolupament del procés.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 15.03.2012
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^