X
8a Mostra d'Entitats
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
L'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, amb les factures pagades

DinersEl dia 15 de març era la data establerta pel Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques del Govern espanyol perquè els ajuntaments de tot l'Estat presentessin una relació certificada de les factures pendents d'abonar als seus proveïdors a data 31 de desembre de 2011. L'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt  no ha hagut de presentar cap relació perquè té totes les factures pagades. Això significa que és un dels pocs consistoris de la comarca que està al dia amb els pagaments, com és el cas també d'Alella.

Aquesta situació és excepcional, ja que la greu crisi econòmica ha generat una forta baixada en la recaptació de recursos per part dels ajuntaments, la qual cosa en molts d'ells ha ocasionat retards acumulats en el pagament als proveïdors, provocant això perjudicis a les petites i mitjanes empreses, així com als autònoms. Aquest és un indicador més de la bona salut econòmic-financera de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt.

En relació amb els ajuntaments amb pagaments pendents, després de presentar el llistat de factures pendents a Hisenda, ara també hauran de presentar un pla d'ajust del seu pressupost i dels futurs. A partir d'aquí, es podrà accedir a la línia de préstecs que facilitarà l'Estat per al pagament a proveïdors, amb un interès del 5% i un termini de deu anys. Operacions que, per a alguns municipis, poden representar una xifra força elevada.

El fet que l´Ajuntament de Sant Vicenç no tingui cap factura pendent de pagar rebuda abans de l'1 de gener de 2012 i, per tant, no necessiti acollir-se a aquest mecanisme de finançament del deute que ha ofert el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, ni realitzar cap pla d'ajust del seu pressupost, permetrà que l'Ajuntament continuï amb la seva política de contenció de la despesa pública, ja que no haurà de fer front al pagament d'aquesta operació de crèdit.

 

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 20.03.2012
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^