Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
L'Ajuntament endureix el control pels abocaments incontrolats

Abocaments incontrolatsAmb l'arribada de l'estiu s'ha detectat un augment en el número d'abocaments incontrolats a diversos indrets del municipi. Davant aquesta problemàtica, l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha intensificat el control dels abocaments i dipòsits de residus que no compleixen amb el que estableixen les ordenances municipals.

Els abocaments incontrolats de residus, ja sigui a prop dels contenidors o en zones llunyanes, suposen una despesa important per a les arques municipals, ja que saturen el servei de recollida de residus i suposen un increment en els recursos que s'hi han de destinar.

L'Ajuntament, per tal de lluitar contra aquesta mena de pràctiques incíviques, ha  iniciat diversos expedients sancionadors en matèria de residus, relacionats bàsicament amb la incorrecta gestió d'aquestes deixalles per part dels ciutadans o empreses. De les denúncies tramitades, la major part corresponen al dipòsit de residus a prop dels contenidors de forma inadequada, deixats de qualsevol manera o sense avisar al servei municipal de recollida d'andròmines, trastos vells, residu verd i electrodomèstics.

Abocaments incontrolatsHem de recordar que no es poden dipositar restes de poda, runes, mobles o aparells elèctrics en les àrees de recollida selectiva, ja que aquest tipus d'abocaments incontrolats poden ser sancionats amb multes que poden oscil·lar entre els 300 i els 6.000 euros, depenent si corresponent a faltes lleus o greus, podent arribar la sanció, en casos de faltes molt greus, als 60.000 euros.

Us recordem també que l'Ajuntament de Sant Vicenç, mitjançant la Regidoria de Medi Ambient, ofereix un servei gratuït de recollida de mobles vells. En el cas d'electrodomèstics, altres voluminosos o restes de jardineria, caldrà abonar una taxa mínima de 10 euros. Prèvia trucada, el servei municipal us indicarà quan ho podeu baixar al carrer -a la vorera de casa, en un lloc on s'evitin molèsties als ciutadans-, us ho vindran a buscar i ho portaran a la deixalleria.

Abocaments incontrolatsPer tant, si heu de llençar les vostres andròmines o les restes vegetals del vostre jardí, podeu portar-les a la deixalleria fixa o la deixalleria mòbil, segons el tipus de residu, o bé trucar al telèfon 93 791 05 11, de dilluns a divendres de 9 del matí a 1 del migdia.

  • Servei de recollida de mobles vells: gratuït
  • Servei de recollida d´electrodomèstics i material informàtic:
    • Aparells voluminosos (neveres, rentadores, congeladors, televisions grans...): 10 euros/unitat
    • Petits aparells (televisió petita, pantalla d´ordinador, batedora, torradora, etc.): 10 euros/ d'1 a 4 unitats
  • Servei de recollida de residu verd (restes de jardineria sense sorra):
    • 1 saca d'1 m3: 10 euros
    • D'1 a 4 bosses industrials de plàstic: 10 euros

L'Ajuntament vol agrair la col·laboració ciutadana en la denúncia d'aquestes actituds incíviques que afecten negativament la imatge del municipi.
 

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 11.06.2012
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^