X
Brigada Jove 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
L'Espai Jove va rebre prop de 3.000 visites durant el 2012

Cau JoveEl darrer any s’ha consolidat l’Espai Jove "El Cau" i una sèrie de serveis i actuacions que fan visible i palpable la voluntat de l’Ajuntament de treballar pel jovent de Sant Vicenç, amb la ferma intenció de buscar el creixement personal dels joves en tots els seus aspectes.

Actualment, ja no n’hi ha prou amb crear espais joves on el jovent pugui anar a cercar hores d’esbarjo. Ara cal, més que mai, un espai de suport, d’orientació i d’empenta per animar-los a ser atrevits, imaginatius i capaços d'afrontar el futur incert que l’actual situació de crisi està dibuixant.

Carnet JoveEn aquest sentit, l’habilitació d’un Servei d’Atenció a l’Usuari (SAU), la implantació del Punt d’Informació Juvenil (PIJ), la col·laboració amb la Regidoria de Benestar Social i la creació del Carnet SDJ Cau Jove han estat claus per assolir els objectius marcats i per guanyar en quantitat i en qualitat en les accions que s’han dut a terme ens els darrers dotze mesos.

Durant el 2012, els usuaris han fet de l’Espai Jove un punt de trobada i relació i han adquirit un nou rol: el de dinamitzadors. Són els mateixos joves els que activen "El Cau", respecten i cuiden l’espai físic i fan propostes de millora. Tot això ha estat possible a través de la interlocució i el diàleg amb els i les joves.

Cau JoveEn aquest període, l’afluència de joves ha anat creixent fins arribar a les 2.590 visites, de les quals un 71,5 % (1.853) es van produir entre els mesos d’agost i desembre. El mes amb major nombre d’usuaris va ser l’octubre, amb una mitjana de 23,4 usuaris/dia. Durant els caps de setmana -divendres i dissabtes- és quan l’Espai Jove va registrar els pics més alts d’afluència, assolint percentatges que sobrepassen el 44% del total de visites setmanals.


Pel que fa a la implantació del Carnet SDJ Cau Jove, els usuaris han valorat molt positivament aquesta iniciativa i en poc més de 3 mesos (setembre-desembre) es van lliurar 117 carnets, la qual cosa representa que el 12% del jovent santvicentí ja disposa del carnet.

Espai JoveL’interès dels joves per les activitats programades per la Regidoria de Joventut també va anar augmentant al llarg del passat 2012, destacant l’elevada participació registrada en la jornada de Paintball de Festa Major (100), en la Nit del Terror (50), en la sortida a Port Aventura (29) o en els diferents tallers que es van impartir (30/sessió).

Per aquest 2013, la Regidoria de Joventut s’ha marcat els següents objectius: consolidar l’Espai Jove com a espai d’oci, de suport i d’orientació; potenciar el treball interdisciplinari entre àrees municipals; reforçar el Punt d’Informació Juvenil (PIJ); potenciar el Servei d’Atenció a l’Usuari (SAU) i impulsar el Consell Jove.


OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 28.03.2013
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^