X
Brigada Jove 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
L'Ajuntament de Sant Vicenç compleix amb l'Agenda de Participació

Logo ParticipacióEl passat 13 de març la Regidoria de Participació Ciutadana va convocar la Comissió Informativa de Participació Ciutadana amb l’objectiu de retre comptes sobre el desenvolupament dels processos en els quals ha vingut treballant en els darrers tres mesos, en el marc de l’Agenda de Participació 2013.

L’Agenda, que va ser presentada a finals del 2012, és un document que inclou la definició i temporalització dels processos participatius que es duran a terme durant el 2013. Paga la pena destacar que és la primera vegada que l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt disposa d’aquesta eina que ha d’afavorir la interrelació, la participació i la presa de decisions consensuades entre els representants polítics, ciutadans i altres agents implicats.

L’Agenda de Participació s’aprovarà cada any conjuntament amb els pressupostos municipals. Abans, però, es presentarà a la ciutadania durant l’Audiència Pública de Pressupostos. En tractar-se d’un document viu, l’Agenda es podrà modificar, si es considera oportú, en funció de la incorporació de noves necessitats participatives.

Tot seguit, us oferim un resum de les actuacions, incloses en l’Agenda de Participació, que s’han dut a terme durant el primer trimestre del 2013:

Elecció del nom de l'Institut

ParticipacióActualment, a l’Institut de Sant Vicenç de Montalt se’l coneix amb la denominació especifica que estableix el Departament d’Ensenyament, i que es correspon amb el nom del municipi. Legalment, aquesta denominació pot ser modificada a proposta del Consell Escolar del centre, justificant el canvi, i amb l’informe favorable de l’Ajuntament on s’emplaça l’Institut.

El Consell Escolar de l’Institut va acordar proposar el nom d’Esteve Albert i l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, abans d’emetre el corresponent informe, ha volgut obrir un procés participatiu per consultar als santvicentins i les santvicentines
la seva opinió al respecte.

En aquest sentit, del 15 a 30 d’abril al web municipal s’habilitarà un espai, on podreu votar i dir la vostra sobre el nou nom de l'Institut.

  

Xurri

 


 
Creació del Consell Escolar Municipal

ParticipacióTot i que la creació d’aquest òrgan no és de caràcter obligatori per les característiques del nostre municipi, l’equip de govern ha volgut posar-lo en marxa, atès el nombre de centres educatius que hi ha al poble.

En aquest procés, el primer pas ha estat la redacció d’un reglament que reguli el Consell Escolar. La Regidoria d’Ensenyament s'ha encarregat d’elaborar, amb l’assessorament de la Diputació de Barcelona, un primer esborrany que ja ha presentat a tots els grups polítics, amb l’objectiu de recollir possibles esmenes, abans de la seva presentació al Ple.

Aquest document també es presentarà a la comunitat educativa de Sant Vicenç.

 



Incorporació de zones blaves a Can Boada

ParticipacióA finals del mes d’abril està previst que entri en funcionament el nou complex d’equipaments de Can Boada. Aquest fet provocarà que s’incrementi la presència de vehicles en aquesta zona, tant pel que fa a la circulació com a l’aparcament. Per aquest motiu, es fa necessari prendre mesures en l’àmbit de la mobilitat per tal que els veïns i veïnes no es vegin afectats. Amb aquesta intenció, es va endegar un procés participatiu per recollir els seus suggeriments i poder prendre una decisió consensuada.

El passat 27 de febrer, la Regidoria de Mobilitat, la Policia Local i els representants de les associacions de Veïns de Montaltpark i de Can Boada-Can Ripoll van celebrar una reunió que va servir per plantejar i debatre les diferents actuacions que es podien dur a terme. Durant la reunió, les parts van acordar per unanimitat no iniciar cap actuació
immediata i esperar a l’obertura del complex per avaluar i valorar les afectacions reals, fer-ne un seguiment exhaustiu i actuar ràpidament en cas que fos necessari.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 02.04.2013
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^