Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Primer intercanvi juvenil internacional al Maresme

Mobilitat internacional per a jovesDe l'11 al 21 d'abril es realitzarà al Maresme el primer intercanvi juvenil impulsat pel Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme que coordina el Consell Comarcal i en el qual hi participa l’Ajuntament de Sant Vicenç juntament amb 18 municipis de la comarca.


Durant 10 dies, un total de 25 joves de Sinzing (Alemanya), Scunthorphe (Anglaterra), Pàdua (Itàlia) i del Maresme conviuran a la nostra comarca i realitzaran diferents activitats d'intercanvi cultural que els permetran compartir i aprendre els uns dels altres.

Tallers mobilitat joveAquest intercanvi juvenil internacional s'emmarca en el programa Europeu de Joventut Youth in Action (actual Erasmus+) i té com a objectiu que els joves adquireixin competències d'iniciativa i lideratge, entrin en contacte amb alternatives al món laboral tradicional i s'enriqueixin amb la creació d'espais de col·laboració mútua i intercanvi de coneixements. També és una oportunitat per visualitzar altres valors que aporta la mobilitat internacional als joves més enllà del seguiment d'uns estudis o la recerca de feina.

Els joves participants a l'intercanvi internacional que es durà a terme el mes d'abril realitzaran activitats d'intercanvi cultural on aprendran a cuinar plats dels altres països, practicaran idiomes i crearan tallers de diverses temàtiques que es realitzaran en diferents municipis de la comarca. Uns tenen un format tancat i altres són oberts a la participació de joves i entitats del territori. Amb aquests darrers es vol donar l'oportunitat a qualsevol jove o entitat del Maresme de conèixer de primera mà el funcionament dels intercanvis juvenils, a la vegada que apropa els joves d'altres països a la realitat local.

PROGRAMA

  • Divendres 11 d'abril: Arribada dels participants. S'allotjaran a Malgrat de Mar.
  • Dissabte 12 d'abril: Durant el dia: activitats, team-building i gimcana per conèixer Malgrat de Mar. Al vespre: Correfoc i tabalada amb el grup de Diables de Malgrat de Mar. (lloc per confirmar) Després fem sopar tots junts... 
  • Diumenge 13: Conèixer les habilitats i interessos dels participants. Confecció de grups i primeres idees de tallers. 
  • Dilluns 14: Conèixer la realitat local i anunci dels tallers al Facebook 
  • Dimarts 15: Bici-Tour a Barcelona. Conèixer la ciutat.
  • Dimecres 16: Preparació dels tallers i Recepció oficial a l'Ajuntament de Malgrat de Mar.
  • Dijous 17: Tallers a Calella ( 11-13h.- Curs de monitors de lleure al Centre d'Acció Jove), Mataró (12-14h.- Curs de monitors de lleure al Sidral), Cabrera de Mar (11-13h.- Casal d'infants a Can Martinet i de 12-14h.- Curs de monitors de lleure a Can Martinet), Premià de Dalt (17-19h.- Festival d'infants "Divertit" al Pavelló Poliesportiu).
  • Divendres 18: 17h.- Taller obert per a joves i entitats del Maresme a Can Jorba (Vilassar de Mar). inscripcions:http://goo.gl/XmpPFX 
  • Dissabte 19: 17h.- Activitat oberta a joves i entitats del Maresme per aprendre a realitzar intercanvis juvenils i donar l'oportunitat de crear futurs projectes en conjunt (Centre Cívic de Malgrat de Mar). Inscripcions:http://goo.gl/XmpPFX 
  • Diumenge 20: Actvitats de reflexió sobre l'aprenentatge, realització de Youthpass i avaluació de l'intercanvi.
  • Dilluns 21: Partida dels joves.
OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 03.04.2014
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^