X
Brigada Jove 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Per Sant Jordi, llibres, lletres i roses al carrer i... a La Muntala... també!

L´ambient literari i festiu ha omplert, aquest abril, Sant Vicenç de Montalt de lletres, de roses, i convocatòries ben participatives. El dissabte, 22 d´abril,  i com aperitiu a la jornada festiva del diumenge, es va celebrar a la Biblioteca La Muntala l'acte de lliurament dels premis de l´edició d´enguany de la Mostra Literària Local.  Aquest any hi va haver sis grups de participació per edats i s'hi van presentar 20 obres inèdites escrites en català. Pius Morera, membre del jurat, acompanyat per l'alcalde, Lluís Bisbal, i el regidor d'Educació, Jordi Cornudella, va ser l'encarregat de conduir l'acte i donar lectura al verdicte. El jurat va destacar que, tot i haver disminuït el número de participants, enguany la qualitat literària dels treballs havia pujat de nivell,  i va triar per unanimitat l´obra Estimada Dyane,  de  Tatiana Duñó i Cervantes,  com la millor de totes les presentades.


Toni Sors,  ha estat un altre dels protagonistes de la Diada d´enguany , en editar l´Ajuntament el conte “Toni Sors, de Sant Vicenç de Montalt a l´Everest”. Aquesta iniciativa municipal vol fomentar l´hàbit de la lectura entre els més menuts i, amb aquest fi,  el divendres, 21 d´abril, es va lliurar un exemplar del conte a tots els alumnes de les escoles del municipi. La presentació i narració del  conte es va celebrar en acabar l´acte de lliurament dels premis de la Mostra Literària, i va anar a càrrec de l´alcalde, lluís Bisbal. Trinitat Ferrer,  mare d´en Toni Sors, va ser una de les conivades d´excepció.


Poc abans,  el regidor d'Educació, Jordi Cornudella, havia estat l'encarregat de presentar el llibre-guia "Indrets singulars del Maresme", que recull imatges dels municipis que compten amb biblioteca de la Xarxa, així com dades relatives als equipaments: horaris, adreces, etc. Si el dissabte no vareu poder assistir als actes de la biblioteca, us recomanem que us apropeu a La Muntala a recollir un d'aquest exemplars,  ja que hi apareixen imatges realment boniques.

I  una passejada pel poble el diumenge, 23, ens permeté comprovar que Sant Jordi es viu fonamentalment al carrer, ja que no resultava gens estrany veure a la gent amb una rosa a la mà o fullejant qualque llibre a les diverses parades que s´havien instal·lat a la plaça del poble i a la zona de Montalpark.

Us convidem a conèixer el jurat i els guanyadors de l'edició d'engunay de la Mostra Literària Local:


El jurat:Jordi Brunet, Jaume Arcos, Anna Cornudella, Pius Morera, Xavier Trapé, Antònia Caño, bibliotecària de La Muntala, i Jordi Cornudella, regidor d'Educació.

Els guanyadors:

Grup A (6-8 anys)  Poesia
. 1r premi:  La rosa és tant vermella com una rosella,  de Clàudia Rivera i Josep
. 2n Premi : El gos petitet,  de Carles Bosch i Magaz

Grup A (6-8 anys)  Prosa
. 1r Premi: La casa d´en Rex, d' Abril Brunet i Argelés

Grup B (9-11 anys)  Poesia
. 1r Premi: Sempre  et recordaré, d´ Adrià Pérez i Gall
. 2n Premi: Natura, de  Gabriel Bosch i Magaz

Grup B (9-11 anys)  Prosa
. 1r Premi : La biblioteca màgica,  de Sara Ramos i Salas
. 2n Premi:  El gos perdut,  de  Mireia Castellà i Devesa
. Accésit: El pop que ballava Pop, de  Nil Lloveras i Cornella
Grup C (12 a 14 anys)  Prosa
. 1r Premi: Estimada Dyane,  de  Tatiana Duñó i Cervantes

Grup D (15 a 17 anys)  Poesia
. 1r Premi: L´espelma- La vida,  de  Neus Soler i Abril
. 2n Premi: Les veus interiors,  de  Maria Portell i Caño

Grup D (15 a 17 anys)  Prosa
. 1r Premi: Anna i la felicitat,  de  Maria Portell i Caño
. 2n Premi: Somni Fàtima, d´ Alba Soler i Abril

Grup E (19 a 25 anys)
No s´han presentats treballs en aquesta categoria

Grup F (de 26 anys en endavant)
Declarat desert

Els guanyadors de les diferents categories participaran a la Mostra Literària del Maresme, que celebra la seva divuitena edició.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 26.04.2006
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^