Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Es congelen els impostos i taxes per al 2015

L'alcalde i regidor de Gestió Econòmica, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, ha destacat que aquest haurà estat un mandat en què el govern no haurà apujat les ordenances fiscals, sense retallar serveis i destinant més recurs que mai abans per atendre les necessitats socials de tota la ciutadania.

Ple Sant Vicenç

L'any que ve els impostos i taxes quedaran congelats. El Ple de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt va aprovar el passat 30 d'octubre les ordenances fiscals per a l'any 2015 amb els vots a favor de CiU, 9 SV, PSC i PP, i l'abstenció d'Esquerra-Entesa.

A destacar, la rebaixa de la base impositiva de l'IBI i la incorporació de noves bonificacions.

Les ordenances fiscals regulen els impostos i taxes que han de pagar els ciutadans anualment per diversos conceptes, prestacions i serveis que el consistori ofereix. Doncs bé, després del Ple Municipal del passat 30 d'octubre, totes les taxes i impostos es mantenen intactes, exceptuant petites modificacions a nivell tècnic, que han servit per adequar-los a normativa, però sense cap repercussió econòmica en els contribuents.

DinersEn el cas de l'IBI es redueix el gravamen aplicat de manera que la quota impositiva no signifiqui una major pressió fiscal a nivell general, tot i que, a causa de la revisió cadastral, alguns ciutadans, en funció de les característiques de les seves propietats, veuran com el rebut de l'IBI creix lleugerament. Tanmateix, amb la rebaixa del tipus impositiu, que passa del 0,549 al 0,497, l'equip de govern ha aconseguit que un total de 1.446 famílies paguin menys en concepte d´IBI.

Les ordenances fiscals per a l'any 2015 també recullen les bonificacions que s'aplicaran a determinades taxes i impostos i que, un any més, s'han vist incrementades. Com a novetat més destacada, els titulars de vivendes amb un valor cadastral inferior a 73.864 euros, que ostentin la condició de família nombrosa, podran acollir-se a una bonificació de fins al 90% en el rebut de l'IBI. En aquest cas, el valor cadastral de referència per aplicar les bonificacions s'ha doblat respecte a l'any passat per tal que més ciutadans s'hi puguin acollir.

Les plusvàlues, l'impost dels vehicles elèctrics i híbrids i les obres que incorporin sistemes d'aprofitament tèrmic o que afavoreixin les condicions d'accés i habitabilitat dels discapacitats també gaudiran de bonificacions. Tanmateix, hi ha impostos i taxes que tenen reduccions o bonificacions si es donen determinades situacions, com quan es tracta de persones jubilades, famílies nombroses, persones amb discapacitat o segons l'ús que es faci de les deixalleries.

L'aprovació de les ordenances fiscals es va fer durant un ple marcat per la voluntat d'arribar a un consens entre tots els grups municipals. En aquest sentit, l'equip de govern va assumir el compromís d’estudiar, amb la voluntat d’aplicar-les en un futur, algunes de les propostes presentades per l'oposició.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 12.11.2014
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^