X
8a Mostra d'Entitats
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Sant Vicenç sense fils! Una nova manera d´accedir a Internet
Podeu trobar tota la informació relativa a la xarxa sense fils i tramitar-ne l´alta a la pàgina web de Cel-Ras:

L´Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt i l´empresa Maxen han arribat a un acord per implantar a la nostra vila una xarxa d´accés a Internet sense fils, la xarxa Cel-Ras, que ja funciona a d´altres municipis veïns, com ara Arenys de Mar, Arenys de Munt i Sant Iscle de Vallalta. El passat mes de juny, es va iniciar el període de proves i, de moment, hi ha instal·lades dues antenes que es troben ubicades al campanar de l´Església Parroquial (zona nord) i a l´ermita de Santa Maria del Balís (zona sud).

L´objectiu d´aquest projecte és el d´oferir a totes les persones que viuen a Sant Vicenç la possibilitat d´accedir a Internet de banda ampla, independentment de què es disposi de telèfon fix. Aquesta era una de les  preocupacions de la Regidoria de Promoció Econòmica de l´Ajuntament atès que, per mancances de les companyies de telefonia són molts els veïns que actualment no poden disposar d´Internet de banda ampla perquè la línea de telèfon fix no ho suporta.
Logo CELRAS
Amb la Xarxa Sense Fils s´obre un ventall de possibilitats per els santvicentins, ja que oferirà als usuaris navegació per Internet, a uns preus raonables i a una velocitat d´1 Mbps o 2 Mbps, des de qualsevol lloc i sense necessitat de tenir contractada cap línia telefònica.


Per tal de tramitar l´alta a la xarxa us haureu de posar en contacte amb Cel-Ras, gestor del servei. Les instal·lacions que necessitareu per connectar-vos a la xarxa sense fils són: una petita antena externa (preferentment muntada en màstil) i un aparell per rebre la senyal, que es connecta directament al PC via cable Ethernet. Aquesta és la instal·lació bàsica, però es contemplen també d´altres necessitats que puguin tenir els usuaris: muntar una xarxa wireless a casa, connectar varis PCs via cable o fer instal·lacions comunitàries per donar accés  a un grup de veïns d´un mateix bloc. En quant al PC, només caldrà instal·lar-hi una tarja de xarxa Ethernet en aquells ordinadors que tinguin més de 3 anys.

D´altra banda, la xarxa sense fils ofereix tot un seguit de serveis addicionals al municipi, que poden anar des de transmissions de vídeo per a les televisions municipals fins a la telemetria, passant per la supervisió d´obres públiques o l´accés al servei de telefonia per aquells edificis de titularitat municipal que no disposen de línia telefònica.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Informació relacionada
Publicat el 07.07.2006
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^