X
Brigada Jove 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Reorientar les antenes pot solucionar els problemes amb la recepció del senyal de TDT

Logo TDT

Aquesta és la conclusió de l'informe que la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació (DGTSI) ha tramés a l’Ajuntament per aclarir i donar solucions als problemes per rebre el senyal de TDT que diversos veïns i veïnes del municipi havien fet arribar a través de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) en els darrers mesos.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha seguit tot els protocols establerts i ha tramitat totes les incidències al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya (CTTI) i a Abertis Telecom ja que són qui tenen les competències d’aquestes infraestructures.

Tanmateix, el passat mes de juliol, l’alcalde, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, també es va adreçar al director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació per tal que es prenguessin les mesures necessàries per solucionar els problemes amb la recepció del senyal de TDT al municipi.

En aquest sentit, tècnics del centre de telecomunicacions es van desplaçar a Sant Vicenç per analitzar in situ i elaborar posteriorment un informe sobre l’estat del servei de TDT en tots aquells carrers, on el veïns estaven patint problemes de recepció, i que són els següents: del Drac, Sol Naixent, Milans del Bosch, Can Pi, Josep Brunet, Tramuntana, Sant Josep, Sant Antoni, Major, Sant Isidre, Supermaresme, Av. Regadiu, Vinyes d’en Mandri i de Dalt.

A l’informe lliurat a l’Ajuntament per la DGTSI es confirma que tots els centres emissors que donen servei al municipi -Arenys de Munt II, Cabrils-Mataró, Caldes d’Estrac, Collserola i Llavaneres- estan funcionant correctament.

Tanmateix, l’informe conclou que a les zones del municipi on hi ha problemes per rebre el senyal de TDT s'haurien d’orientar les antenes al centre emissor de Caldes d’Estrac, ja que en aquest centre es va realitzar una actuació dins del marc del “Catalunya Connecta” per resoldre les deficiències al nucli de Baix Poble i millorar el servei als nuclis de Regadiu Nord i Regadiu Sud.

D’altra banda, la DGTSI també ha explicat a l’Ajuntament que l’orografia i meteorologia afavoreixen que les llars de Sant Vicenç i també les d'altres poblacions de la costa, tinguin molts problemes per veure bé la televisió. Una problemàtica que s’agreuja a l'estiu, quan la calor és més intensa.

El culpable sembla ser el fenomen meteorològic anomenat propagació troposfèrica, que es produeix sobretot a l’estiu, i que fa que el senyal que emet un repetidor més llunyà reboti, arribi més lluny del que li pertocaria i interfereixi amb el del repetidor més proper. Tanmateix, segons la DGTSI, amb la tecnologia de què es disposa actualment, no hi ha solució a aquest problema que, com hem dit, s’aguditza durant els mesos d’estiu.

Des de l'Ajuntament prenem el compromís de seguir en contacte amb els organismes competents, per tal d'estar al dia de les mesures que es vagin adoptant per millorar la cobertura del senyal de TDT, informació que farem arribar als ciutadans de Sant Vicenç, per tal de mantenir-vos informats en tot moment.



Informe senyal TDT

Informe senyal TDT

Fitxer: INFORME_SENYAL_TDT.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 7
Mida: 994.27 kB

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 16.09.2015
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^