X
8a Mostra d'Entitats
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
La Policia Local ha interposat 77 denúncies a ciutadans que incomplien l'estat d'alarma


L’alcalde i regidor de Governació, Javier Sandoval, apel·la a la col·laboració ciutadana i a la responsabilitat individual i col·lectiva i, també, a la importància de quedar-se a casa com a mesura de contenció per evitar la propagació del coronavirus.

Controls policials

Els controls de la Policia Local als carrers i als principals accessos de Sant Vicenç de Montalt han augmentat amb l’objectiu de garantir que es compleixen les mesures decretades per l’estat d’alarma. Entre el 15 de març i el 5 d’abril, la Policia Local ha imposat un total de 77 denúncies a ciutadans i ciutadanes per l’incompliment de les mesures de  confinament que persegueixen impedir la propagació del coronavirus. En aquest període, els agents han identificat 669 persones i han realitzat controls a 690 vehicles. Convé recordar que aquestes denúncies poden acabar amb multes que van dels 601 € la més baixa fins als 30.000 € la més alta

La Policia Local no només patrulla en vehicles policials pels carrers per informar i avisar les persones que surten de casa per passejar o altres activitats no permeses sinó que també estableixen controls de vehicles per comprovar els motius del desplaçament.

Tanmateix, davant la proximitat de la Setmana Santa i de la percepció que encara hi ha ciutadans que no han entès que aquests dies no són per anar de vacances, des la setmana passada la Policia de Sant Vicenç manté tancats els accessos secundaris al poble i només es mantenen obertes les 5 vies principals.


Aquesta mesura s’està complementant amb la supervisió de les 80 càmeres instal·lades al terme municipal, 26 de les quals disposen d'un mecanisme de captació de matrícules. Aquest sistema de vigilància permet creuar les dades de les matrícules empadronades al municipi amb les dels visitants. Així, en el moment que una matrícula no resident apareix a les càmeres, s'activa l'alerta perquè la policia pugui fer el seguiment i, si cal, sancionar l'infractor que estarà degudament identificat.


L’objectiu de tot plegat és impedir que les pròximes festes trenquin la feina feta fins ara al poble. En aquest sentit, la Policia Local extremala vigilància i el control a les entrades del municipi per impedir que persones procedents d'altres localitats accedeixin al poble com si l'alerta sanitària no anés amb elles.

Recordar que durant el confinament la mobilitat es limita a determinades activitats com l’adquisició d’aliments, productes farmacèutics de primera necessitat, entitats financeres i assegurances, desplaçament al lloc de treball, retorn a la residència habitual, atenció i cura a menors d’edat, gent gran i altres persones especialment vulnerables. Tota la mobilitat s’ha de fer sempre individualment excepte quan es tracta d’un acompanyament a persones amb discapacitat o altra causa justificada.

  

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 07.04.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^