X
Brigada Jove 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Els menors de 14 anys podran sortir al carrer diàriament per fer un passeig

Tot i que, el Govern central en les sortides dels menors de 14 anys autoritza a circular pel passeig marítim i la platja, sempre que es respecti el límit màxim d’1 Km del domicili, l’Ajuntament apel·la a la responsabilitat personal i al bon comportament que els veïns i veïnes han mostrat durant aquestes setmanes i recomana que durant les sortides amb menors de 14 anys no s’utilitzi ni el passeig marítim ni la platja, atès que aquests espais per norma general registren gran afluència de persones i no es poden garantir les mesures de seguretat establertes dels 2 metres de distanciament entre persones i que l'accés al passeig marítim es fa a través de passos soterranis que també tenen unes dimensions concretes.

Sortides al carrer dels infants

A partir de demà, diumenge 26 d'abril, i després de portar més de 40 dies confinats a casa, els menors de 14 anys podran sortir al carrer un cop al dia i acompanyats d’un adult per fer passejos d’una hora i a un màxim d’1km de casa. Aquestes sortides diàries tenen per objectiu ser un benefici per a la salut física i emocional dels infants, i també, per als seu desenvolupament motriu i afectiu. El BOE ha publicat avui l'ordre del Ministeri de Sanitat que regula les sortides. En paral·lel també ha publicat la pròrroga de l'estat d'alarma fins al 10 de maig. Això significa, bàsicament, que es mantenen totes les restriccions que el govern espanyol va implantar en el seu moment amb algunes excepcions dirigides als menors.

Sortides amb infants: com i quan es poden fer?

  • Els menors de catorze anys, acompanyats d'un adult, poden sortir 1 hora al dia a passejar,  o a jugar. Poden portar les seves joguines (patinet, pilota...).  
  • La franja horària per sortir és entre les 9 del matí i les 9 del vespre.
  • Només es poden moure en un cercle d'1 km al voltant de casa seva.
  • Sempre han d'anar acompanyats d'un adult que visqui amb els menors o la persona que els cuidi. En aquest últim cas, han de portar una autorització dels pares.
  • Un adult podrà acompanyar fins a 3 infants que convisquin en el mateix àmbit familiar.
  • S’ha de mantenir la distància de seguretat de 2 metres amb altres persones.
  • Els nens, les nenes podran passejar pels carrers i pels espais naturals -bosc, muntanya, platja...) sempre que es respecti el límit màxim d’1km del domicili. Us recordem que no es poden utilitzar les àrees de joc infantil, ni els aparells dels circuits esportius a l'aire lliure, ni les activitats que habitualment es realitzen a la platja com estendre la tovallola per prendre el sol o banyar-se.

IMPORTANT:

  • No es pot anar a jugar a parcs infantils.
  • No es pot anar a zones esportives.
  • No es pot quedar amb altres nenes i nens per jugar.


Mesures de protecció

Aquest relaxament del confinament dels menors cal fer-lo amb les mesures de seguretat, protecció, higiene i de distanciament social indicades per les autoritats sanitàries.

  • Manteniment de la distància social de dos metres amb les persones del carrer i les mesures d’higiene (rentar-se les mans).
  • No és obligatori l’ús de mascaretes i en tot cas poden ser higièniques, quirúrgiques o casolanes. L'Ajuntament ha comprat mascaretes per repartir entre els nens i nenes d'entre 2 i 14 anys el municipi. El lliurament el realitza Correus als domicilis (bústies).
  • Cal rentar-se les mans en sortir i tornar a casa.
  • S’han d’utilitzar les escales i no l’ascensor.


Consulteu les preguntes i respostes sobre les sortides dels menors de 14 anys en aquest document:



FAQ SORTIDES NENS

FAQ SORTIDES NENS

Fitxer: FAQ_NENS_revisat.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 4
Mida: 624.05 kB



Sortides al carrer dels infants

Sortides al carrer dels infants

Fitxer: SORTIDES_NENS___CORONAVIRUS.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 391.42 kB

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 25.04.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^