X
8a Mostra d'Entitats
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Obertura de comerços amb atenció individual i cita prèvia i de bars i restaurants amb menjar per emportar

Fase 0 Desconfinament


El pla de la desescalada de l'actual situació de confinament, a causa de l'estat d'alarma decretat davant la crisi del coronavirus, entrarà en una nova fase aquest dilluns, 4 de maig, amb l’obertura d’establiments comercials amb cita prèvia per atendre clients individualment i també de bars i restaurants per vendre menjar per emportar. Les activitats permeses s’hauran de desenvolupar en condicions de seguretat, autoprotecció i distanciament social, i els establiments hauran de ser periòdicament desinfectats i higienitzats.

En aquesta primera fase del pla de desconfinament es permetrà la sortida del domicili per fer aquelles activitats que es consideren de baix risc per a la salut pública.


Per a informació detallada, consulteu les ordres ministerials publicades al BOE de diumenge 3 de maig de 2020.


Indicacions generals

  • Tothom que es desplaci amb transport públic haurà d'utilitzar obligatòriament mascareta.
  • Comerç minorista i serveis com les perruqueries podran rebre clients amb cita prèvia. Les persones majors de 65 anys, com a col·lectiu vulnerable, tindran preferència. En aquells casos en què durant l'atenció no es pugui garantir la distància de seguretat, la persona encarregada de prestar el servei haurà de dur obligatòriament mascareta i guants. L'atenció serà d'un client per treballador.
  • Restaurants i cafeteries podran reobrir només per a fer menjar per emportar. No podran servir a l’interior dels seus locals. La clientela haurà de fer les seves comandes per telèfon o en línia i només podrà accedir als locals per endur-se aquestes comandes, amb horaris especials d'atenció per a les persones grans.
  • En l'àmbit laboral, la recomanació general és que les empreses mantinguin el teletreball com a opció prioritària i, si no fos possible, garantir diferents mesures de seguretat, com l’entrada i sortida esglaonada dels treballadors i treballadores.
  • Es permeten obres de reforma en habitatges o pisos buits. S'han però d'establir itineraris per l'edifici perquè no hi hagi contacte entre obrers i veïns. Si això no és possible, s'hauran d'establir uns horaris de pas.
  • En aquesta fase, ja des del dissabte 2 de maig, tota la població pot sortir al carrer a passejar i fer esport. Es pot anar en bicicleta, córrer i patinar, sempre que es faci individualment i en unes determinades franges horàries. També des de dissabte 2, s'autoritza l'atenció als horts familiars situats al mateix municipi que el domicili o adjacent, per a l'autoconsum.
  • A partir de dilluns 4, es comencen a autoritzar els entrenaments de professionals i esportistes federats.


Podeu consultar pautes de neteja i desinfecció dels locals al següent document:


Neteja i desinfecció Covid 19

Neteja i desinfecció Covid 19

Fitxer: neteja_desinfeccio_establiments_locals_covid_19.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 4
Mida: 369.17 kB



I en aquest altre document, podeu consultar les preguntes i respostes sobre la reobertura de comerç i serveis:


Preguntes i respostes reobertura comerç

Preguntes i respostes reobertura comerç

Fitxer: FAQ_reobertura_comerc__807__revisat.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 5
Mida: 530.54 kB



Recomanacions per a l'obertura d'establiment i petit comer:


Recomanacions obertura comerç



Fase 0 Desescalada

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 03.05.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^