Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Fomentant l'aprenentatge musical entre els infants
L'alumnat de 3r de primària de les escoles del municipi aprendran a tocar un instrument a l'aula


L’Ajuntament destina prop de 9.000 € a la compra d’instruments per al nou projecte UI UI “Pessics Musicals”

Un infant, un instrument

La Regidoria d’Ensenyament de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha posat en marxa el projecte «Un infant, un instrument». Es tracta d’una iniciativa de col·laboració entre els centres educatius i l’Escola Municipal de Música L’Oriola amb la qual els nens i nenes aprendran a tocar un instrument a l’aula.


La proposta pretén fomentar l’aprenentatge musical com a eina fonamental en el desenvolupament dels infants, atès que ajuda a potenciar la creativitat i el treball en equip.


Hi participa l’alumnat del tercer curs de primària de les escoles Sant Jordi i Sot del Camp, el qual hi dedicarà quaranta-cinc minuts setmanals. 


Els alumnes que vulguin una continuïtat en l’instrument, un cop acabat el curs, tindran la possibilitat de formar part d’un grup instrumental estable dins l’Escola Municipal de Música l’Oriola.


L’Ajuntament ha destinat 8.744,21 € a l’adquisició de més d’una trentena d’instruments, entre els quals hi ha vuit violins, set violoncels, vuit saxos, vuit clarinets i un piano, a més d’accessoris diversos com embocadures, canyes, resina i baguls per a transportar els instruments.


Per la seva part, L’Oriola aporta l’experiència de dos docents que treballaran en el projecte de forma conjunta amb el professorat de música dels centres.



Un infant, un instrument



El principal objectiu del projecte UI UI “Pessics Musicals” és normalitzar un fet que ara encara és excepcional al nostre país, però que en molts sistemes educatius del món és una pràctica comuna: que els nens i nenes aprenguin a l’escola a tocar un instrument musical, ja sigui el saxo, el clarinet, el violí o el violoncel. A més, també es persegueix incentivar el treball cooperatiu entre els diferents centres educatius del municipi.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 07.10.2018
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^