Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt

Cercar
Instagram
Youtube
Facebook
Twitter
RSS
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Les figures de Pere Calders i Pompeu i Fabra centren l'acte de celebració del Correllengua
L'esdeveniment se celebrarà el diumenge dia 6 d'octubre a les 11.30h a la plaça del Poble


L'edició d'enguany  del Correllengua inclou la representació del Monòleg “Pompeu Fabra: jugada mestra!”, a càrrec d’Òscar Intente, intervencions d’entitats i associacions locals amb lectures de textos i actuacions musicals, la lectura del manifest d'enguany i un brindis per la llengua.

Correllengua



Aquest diumenge dia 6 d’octubre se celebrarà la 23a edició del Correllengua. Aquest 2019 es dedica a la figura del poeta i escriptor Pere Calders, de qui aquest 2019 es commemora el 25è aniversari del seu traspàs.


La plaça del Poble
acollirà a partir de les 11.30 hores l’esdeveniment, organitzat per la Regidoria de Cultura i Festes i la Biblioteca Municipal La Muntala. Aquest comptarà amb la col·laboració de l'Escola Municipal de Música L’Oriola i la seva coral Som Veus, i de diverses entitats de la vila. L'acte inclourà la benvinguda de l'alcalde, Javier Sandoval, i la lectura del manifest escrit per Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural. El llegirà Josep Ma. Ganyet, professor de la Universitat Pompeu Fabra i col·laborador de El Món a RAC1 i La Vanguardia.  

Al Correllengua d'enguany, també hi haurà el Monòleg “Pompeu Fabra: jugada mestra!”, a càrrec d’Òscar Intente, intervencions de l'Associació de Gent Gran Els Xurravins i dels Amics dels Pessebres amb lectures de textos i actuacions musicals amb alumnes i la coral Som Veus de l'Escola Municipal de Música L'Oriola i l'Orfeó Parroquial El Delme. La celebració finalitzarà amb un brindis per la llengua.


Monòleg Jugada Mestra


Més sobre "Pompeu Fabra: jugada mestra!"

Es tracta d'un monòleg a càrrec de l'actor Òscar Intente de la Companyia Inútils Mots – Teatre de la Paraula. Una posada en escena que ajudarà als presents a entendre l’enorme dimensió de la figura de Pompeu Fabra i la seva singular, discreta i colossal figura d'un home que, malgrat assolir un èxit rotund, no va poder gaudir-ne d'aquests perquè va tenir la dissort d’enfrontar-se, com tants d'altres, a la fredor de l’exili.


Un personatge vestit de tennista de primers de segle XX, amb una raqueta i una pilota a la mà, estableix una complicitat, des de l'humor, que permet parlar de l'afició de Fabra per l'esport, i de com, tant en el joc com en la llengua, és necessari ordenar-se, dotar-se d'unes normes. Amb aquesta idea de joc s'introdueix la figura de Pompeu i Fabra com l'àrbitre que ens ha permès jugar en català, seguint tots plegats les mateixes regles i afavorint l'ús comú de la llengua del carrer i dels mitjans de comunicació. Això és Fabra: un àrbitre, el geni ordenador de la llengua.



Correllengua 2019

Correllengua 2019

Fitxer: CARTELL_CORRELLENGUA_2019.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 621.75 kB

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 02.10.2019
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^