X
Brigada Jove 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Campanya informativa i de sensibilització per reduir la velocitat al municipi


L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt endega a partir del mes d’abril la campanya ‘Els carrers no són circuits. Afluixem!’ per reduir la velocitat dels vehicles que circulen per les vies del municipi. El repte és rebaixar de manera generalitzada la velocitat i aconseguir una circulació més eficient i segura al nostre municipi.

Tanmateix, l’objectiu del desplegament de sistemes de control de velocitat en vies sensibles on s'hi ha detectat un excés de velocitat no és sancionar, sinó dissuadir als conductor imprudents i, per tant, reduir la possibilitat d’accidents.

Campanya control velocitat

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, juntament amb la Policia Local del municipi, segueixen impulsant iniciatives per tal de reduir accions incíviques. Una de les preocupacions actuals és l’excés de velocitat a vies principals del municipi, com l’Av. Montaltnou.

En aquest punt, on la velocitat està limitada a 50 km per hora, segons indiquen les dades recollides a l’estudi realitzat per l’àrea de Mobilitat de la Policia Local, s’hi han detectat puntes de velocitat de fins a 122 Km/h, provocant situacions insegures que posen en perill vianants i altres automòbils que circulen per la via, fent que augmenti el risc de patir-hi accidents. 

Així mateix, altres vials de diferents barris, pateixen l’incivisme d’alguns conductors que excedeixen freqüentment la velocitat. A tall d’exemple, a la riera de Torrentbó i al camí del Padró, on el límit de velocitat és de 30 Km/h, s’hi ha registrat puntes de velocitat de fins a 70 i 93 Km/h, respectivament.

També es dona aquesta situació a carrers en els que hi ha la mateixa plataforma per a la calçada i per a la vorera, en què la velocitat màxima permesa és de 20 km/h, com al carrer Major, on les puntes de velocitat detectades arriben als 58 Km/h.

‘Aquesta és una queixa recurrent dels veïns i veïnes, no podem permetre que aquestes situacions incíviques, de descontrol a la carretera i que provoquen sensació d’inseguretat continuïn passant a Sant Vicenç’, explica l’alcalde Javier Sandoval. 

Així doncs, amb l’objectiu de reduir les conductes de risc i la possibilitat d’accidents, l’Ajuntament endega la campanya informativa i de sensibilització ‘Els carrers no són circuits. Afluixem!’ coincidint amb el desplegament d’un sistema de control de la velocitat mitjançant la reubicació de tres radars fixos i la instal·lació d’un punt semafòric foto vermell en punts sensibles del municipi.

 Una mesura clau per a la seguretat viària 
La mesura s’emmarca en el compromís municipal d’incrementar la seguretat viària i reduir els sinistres viaris, atès que l’excés de velocitat és un dels factors que n’agreugen més els efectes. Per tant, l’objectiu final no és sancionar, sinó sensibilitzar els conductors imprudents. El repte és rebaixar de manera generalitzada la velocitat i aconseguir una circulació més eficient i segura al nostre municipi.

En aquest sentit, el govern municipal aposta per consolidar les vies de plataforma única com a espai prioritari per a vianants, on també hi conviuen establiments comercials i de restauració i equipaments i serveis municipals, i per garantir la seguretat en punts sensibles com els entorns escolars, els accessos al municipi o les vies comarcals.


Campanya control velocitat

 Posada en marxa dels radars i el sistema foto vermell 
Els proper mes d'abril començaran a funcionar el tres radars fixos que s’han instal·lat al camí del Padró, la riera de Torrentbó i l’avinguda Montaltnou i el punt semafòric foto vermell al carrer Major. Fins al 30 d'abril funcionaran en fase pedagògica i passat aquest període, es començarà a sancionar als conductors imprudents que sobrepassin en excés el marge de tolerància dels radars.

 Reforç de mesures complementàries 
El desplegament dels sistemes de control de velocitat anirà acompanyat d’un reforç en les mesures per recordar als conductors els límits de velocitat de les vies on s’hi han instal·lat els aparells. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament ha reforçat la senyalització vertical i també ha instal·lat radars pedagògics no sancionadors que estaran ubicats abans d’arribar a cadascun dels tres radars fixos i al punt foto vermell amb l’objectiu principal de fer sensibilització sense haver de recórrer a les sancions econòmiques.

El radar pedagògic funciona de la següent manera: quan passa un vehicle el radar captura la seva velocitat i un panell numèric informa al conductor de la velocitat a la que està circulant  per tal que, en cas que sigui necessari, la disminueixi.

Les dades indiquen que amb la presència d'aquests dispositius s'aconsegueix reduir, de mitjana, un 25% la velocitat de pas a la zona, ja que actua com a recordatori i element dissuasiu.

A més, l'Ajuntament ha editat un tríptic informatiu que es farà arribar a totes les llars dels municipi.

 La ubicació dels radars i del punt semafòric foto vermell

  • Radar pedagògic + radar fix:
    • Camí del Padró: Velocitat límit de 30 Km/ 
    • Riera de Torrentbó: Velocitat límit de 30 Km/h
    • Av. Montaltnou: Velocitat límit de 50 Km/h
  • Radar pedagògic + punt semafòric foto vermell
    • Carrer Major: Velocitat límit de 20 Km/h

Als radars s’establirà un marge de tolerància raonable amb l’objectiu que només saltin i sancionin els conductors imprudents que sobrepassin en excés aquest marge, posant en risc la seguretat.


Campanya sensibilització velocitat

Campanya sensibilització velocitat

Fitxer: CAMPANYA_SENSIBILITZACIO_VELOCITAT_2024.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 341.23 kB

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 27.03.2024
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^