X
Brigada Jove 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
Gaudiu de les revetlles amb seguretat
Emergències 112A Catalunya, amb l'arribada de l'estiu, arriben també les celebracions de festes populars i tradicionals, com les revetlles que, com ja sabeu, arriben amb un increment de l'ús de material pirotècnic i l'encesa de fogueres.

L'objectiu de la campanya “Revetlles amb precaució” no és restringir l'ús del material pirotècnic i de la celebració de les revetlles, sinó minimitzar els riscos que l'ús d'aquests materials pirotècnics comporten, riscos davant els quals són vulnerables tant les persones com el medi natural.

Per a més informació cliqueu aquí

Consells destinats als consumidors de productes pirotècnics sobre el seu ús correcte i segur

  • És una imprudència molt gran portar artificis pirotècnics a les butxaques o a bosses agafades amb les mans o penjades del braç. Una encesa fortuïta, per simpatia, pot provocar lesions que poden ser greus.
  • No és convenient col·locar cap part del cos davant o sobre d´un artifici encès.
  • S´ha de seguir escrupolosament les normes d´utilització dels artefactes pirotècnics. 
  • És convenient que els veïns propers als llocs on s´està utilitzant artificis pirotècnics prenguin la precaució d'ajustar o tancar les portes i finestres i treure la roba estesa dels terrats.
  • Quan s´estiguin disparant artificis pirotècnics és convenient vigilar que a les proximitats no hi hagi cap líquid o producte inflamable (benzina, dissolvents, etc.), pel perill d´incendi o, fins i tot, d´explosió que això pot comportar.
  • Cal vigilar de no llançar, de forma intencionada o no, cap petard contra alguna altra persona o animal, o contra vehicles estacionats.
  • Està rigorosament prohibit encendre fogueres en terrenys forestals i en un radi de 500 metres de zones boscoses. Les fogueres s´han de situar a més de 15 metres de les façanes de les cases i dels cotxes estacionats i mai sota de línies elèctriques o telefòniques, o conduccions de gas visibles.
  • No s´ha d´utilitzar mai cap tipus de combustible per obtenir un inici ràpid de la foguera, ja que la deflagració que es provocaria podria calar foc en els vestits, el cabell, etc. de les persones que estiguessin a prop.
  • No s´han de llançar a les fogueres bidons, llaunes, esprais, etc., ja que poden explotar, ni tampoc pneumàtics o plàstics, per la contaminació de l´atmosfera que provoquen.

Els riscos a què pretén fer front la campanya relacionada amb les revetlles són dos:

  • Els accidents causats per la incorrecta manipulació dels productes pirotècnics: els quadres clínics més habituals en una nit de revetlla, a Catalunya, són bàsicament cremades, lesions als ulls i a l'oïda i amputacions.
  • L' increment potencial del risc de focs de vegetació, per l'encesa de fogueres i, també, per la ignició que poden provocar els petards. Els Bombers de la Generalitat fan de l'ordre d'un miler de sortides relacionades amb la revetlla de Sant Joan, entre les 20.00 hores del dia 23 de juny i les 08.00 hores de l'endemà. En gairebé tots els casos es tracta de sufocar incendis, tant de vegetació com de mobiliari urbà i fogueres mal apagades en tot el país. El telèfon únic d'emergències, 112, atén en aquesta mateixa franja horària gairebé unes deu mil trucades.


 

OAC DE L'AJUNTAMENT

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^