X
Brigada Jove 2024
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
L´ampliació del CEIP Sant Jordi, un projecte que tira endavant
La previsió és que el setembre de 2008 la nova escola obrirà les seves portes
En la reunió informativa, celebrada el passat mes de juny, les representants del Departament d'Educació van parlar també del calendari d'execució de les obres. El projecte executiu haurà de passar diferents revisions, després s'obrirà el procés de licitació. Un cop l'obra adjudicada, l'empresa constructora tindrà 18 mesos per acabar l´equipament. La previsió és que el setembre de 2008 la nova escola obrirà les seves portes.

Durant l´execució de les obres, s´acotaran adequadament tots els espais i es prendran totes les mesures necessàries per tal de garantir la seguretat  de les persones que accedeixin al recinte escolar. Així mateix, l´Ajuntament ha posat a disposició del Departament d´Educació un solar molt pròxim al Centre Cívic, per si calgués installar-hi mòduls per acollir els alumnes d´Educació Infantil mentre durin les obres.

El passat 9 de juny, en un acte públic a la Sala de Sessions de l´Ajuntament, el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya va presentar el projecte d´ampliació del CEIP Sant Jordi. La valoració, per part de la comunitat educativa i també del consistori, va ser de satisfacció davant de la proposta presentada per l'arquitecte Ramon M. Esquerra, que va explicar detalladament com serà el centre escolar després de l´ampliació. Van assistir a l´acte de presentació la delegada territorial adjunta, Carme Zapater, i la responsable de la secció d´obres, Carme Esteban, com representants de la Delegació Territorial Barcelona-Comarques del Departament d´Educació; l´arquitecte responsable del projecte, Ramon M. Esquerra; per part de l´Ajuntament, l´alcalde, Lluís Bisbal, els regidors d´Educació i Urbanisme, Jordi Cornudella i Miquel Àngel Pigem, i l´arquitecte municipal, Marta Pujol; el director del CEIP Sant Jordi, Rafael Casado, i representants de l´AMPA i alguns vilatans.


El projecte, a més de l´ampliació, contempla  la redistribució i adequació de l´edificació i instal·lacions existents per tal d´adaptar-les a la normativa vigent. A l´hora de projectar el nou centre s'han adoptat criteris de construcció sostenible i estalvi energètic, i el disseny  preveu la seva integració paisatgística amb acabats de formigó blanc.

S´han considerat 4 entrades al recinte escolar, una de principal, una altra per accés a la biblioteca i AMPA, una altra per a servei de càtering i una altre, per a possible sortida d´emergència. Per garantir una certa independència entre els diferents nivells educatius i per tant d´edats, s´ha diferenciat clarament l´organització dels patis. Quant als accessos als diferents nivells de l´equipament, s´han projectat rampes i ascensors per tal que les barreres arquitectòniques siguin les mínimes. També cal destacar que la cuina estarà preparada per cuinar, l'aigua de les dutxes dels vestidors s'escalfarà amb l'energia solar d'unes plaques, es cablejarà tota l´escola i totes les aules estaran informatitzades.

Dades en m2Dades en m2
Escenari: 30m2Aules d´Infantil (3): 151m2
Aules de Primària (6): 313 m2Aula grup petits: 25m2
Aula de plàstica: 49m2Aula de psicomotricitat: 60 m2
Aula de suport: 45m2Gimnàs: 199 m2
Aula d´informàtica: 49m2Cuina: 55m2
Biblioteca: 96m2Menjador: 212m2
Administració: 118,91m2AMPA: 40m2

Tot seguit trobareu els diferents plànols que conformen el Projecte d´Ampliació del CEIP Sant Jordi

Planta General 1
Planta General 2
Gimnàs
General Façanes
Detall Façanes a Pas
Detall Façanes a Carrer 1
Detall Façanes a Carrer 2
Seccions Generals 1
Seccions Generals 2
Seccions Generals 3
Acabats Exteriors Planta General
Acabats Exteriors Pista Poliesportiva

Publicat el 05.07.2006
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^