X
8a Mostra d'Entitats
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
L'Ajuntament suspèn la revetlla de Sant Joan, però hi haurà focs artificials
També es tancarà la platja la nit de Sant Joan per evitar aglomeracions i celebracions multitudinàries


Els focs artificials es llançaran des de la torre del parc dels Germans Gabrielistes i des del terrat del Centre Cívic El Gorg perquè els veïns i veïnes els puguin veure des de les seves terrasses, balcons, finestres o jardins.

Revetlla de Sant Joan


Aquest serà un Sant Joan atípic, especial, diferent, però sobretot segur. L'Ajuntament de Sant Vicenç ha decidit suspendre la tradicional revetlla de Sant Joan i aposta per celebrar aquesta festa tan arrelada, sense abaixar la guàrdia i amb la màxima precaució, evitant aglomeracions i celebracions multitudinàries. Es prescindeix de la revetlla, però hi haurà focs artificials que es llançaran a les 11 de la nit des de la torre del parc dels Germans Gabrielistes i des del terrat del Centre Cívic El Gorg perquè tots els veïns i veïnes els puguin veure des de qualsevol punt del municipi, des de les seves terrasses, balcons, finestres o jardins.


No es podrà accedir a la platja durant la nit de Sant Joan.

La platja de Sant Vicenç es tancarà des de les 21 hores del dia 23 fins a les 8 hores del dia 24 com a mesura preventiva i de seguretat per evitar aglomeracions durant aquesta celebració que congrega gran quantitat de persones.

Tanmateix, les guinguetes podran realitzar la seva activitat habitual, sempre garantint la normativa sanitària i respectant  els aforaments i les superfícies d’ocupació permeses.


Platja tancada


L’alcalde, Javier Sandoval, explica que ‘s'ha pres aquesta decisió des de la responsabilitat per evitar que en aquests moments de desescalada de la pandèmia s'incompleixin les mesures de seguretat i sanitàries, celebrant esdeveniments que podrien comportar un risc de nous contagis de Covid. Aquesta és una nit que congrega molta gent, cal ser prudents i evitar qualsevol situació que pugui comportar aglomeracions perquè la salut és prioritària ‘.

Sandoval també ha volgut fer una crida a la responsabilitat ‘perquè se celebrin revetlles de format reduït, amb família o amics, i que no s'acudeixi aquesta nit a la platja, ja que hem d'actuar amb responsabilitat cívica, com ja s'ha fet durant tot el confinament on el santvicentins i les santvicentines han estat complint cadascuna de les mesures que s'han anat acordant de forma exemplar'.


Què es podrà fer i què no per la revetlla de Sant Joan?

No estan permeses les celebracions massives habituals. Els organitzadors de festes en llocs tancats hauran de limitar l'assistència a 80 persones. En llocs oberts, l'aforament màxim de les festes organitzades serà de 800 persones assegudes, que hauran de mantenir les distàncies de seguretat o anar amb mascareta.

Les festes particulars, entre amics i familiars, estaran limitades a grups de 20 persones.


Alerta amb les mascaretes i el gel

Dues de les recomanacions específiques per aquesta revetlla, a banda de l'habitual de no fer foc ni tirar coets a menys de 500 metres de zones amb vegetació, és que no es portin ampolles de gel hidroalcohòlic a les butxaques quan es tirin petards, ja que el gel és inflamable i pot suposar un risc. Per això, Protecció Civil recomana als que hagin de tirar petards rentar-se les mans abans amb aigua i sabó i no compartir els objectes amb ningú més.

Les mascaretes no són inflamables, però també es poden cremar o fer-s'hi un forat si els cau alguna espurna. Per això també es recomana mantenir una gran distància entre les metxes i les mascaretes.


Consulteu en aquest  ENLLAÇ  consells d’autoprotecció per a una revetlla segura.


Focs Sant Joan 2020

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 14.06.2020
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^