X
8a Mostra d'Entitats
Botó que mostra/amaga menú superior
 
Botó que mostra/amaga menú lateral
Anuncis oficials
Mesures de prevenció d´incendis forestals
Del 15 de març al 15 d´octubre

La Direcció General del Medi Natural del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya podrà concedir autoritzacions per realitzar activitats relacionades anteriorment. Per això cal demanar autorització a l´Oficina d´Agents Rurals que trobareu al Mercat de la flor de Vilassar de Mar.
El telèfon de contacte és: 93 754 03 93.

AQUÍ  trobareu l´imprés de sol·licitud d´autorització per fer foc.

Incendi forestalA partir del dia 15 de març i fins al 15 d'octubre entren aquest any en vigor les mesures de prevenció d'incendis forestals. Per lluitar contra els incendis forestals hem de reduir els factors de risc i aquestes mesures s'han creat per aconseguir-ho.

Des de ja fa uns quants anys la sequera, que en major o menor grau es produeix a Catalunya, fa necessàries aquests tipus de mesures que el Departament de Medi Ambient de la Generalitat tramet als ajuntaments, i aquests ho fan als ciutadans per intentar entre tots que les zones forestals es preservin una any més d´aquet perill. La observació d'aquestes mesures per part de tota la població esdevé la manera més profitosa per aconseguir conservar el nostre patrimoni forestal. Assumir la responsabilitat de protegir el nostre entorn és feina de tots.


Durant el període comprés entre el 15 de març i el 15 d'octubre, als terrenys forestals siguin o no poblats d'espècies arbòries i a la franja de 500 metres que els envolta resta prohibit:

  1. Encendre foc per a qualsevol tipus d'activitat sigui quina sigui la seva finalitat. Especialment no es podrà:

    • cremar rostolls, marges i resta d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria

    • Fer foc d'esbarjo. Queda exclosa de la prohibició dintre de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions la utilització dels fogons de gas i de barbacoes d'obra amb mataguspires

    • Fer foc per a activitats relacionades amb l'apicultura
  2. Llençar objectes encesos.

  3. Abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l'inici d'un foc.

  4. Llençar coets, globus, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc.

  5. La utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicacions que travessin terrenys forestals.
Els agents rurals i altres agents de l'autoritat podran establir in situ mesures complementàries per tal de millorar la seguretat, així com aturar les actuacions que s'estiguin duent a terme quan les condiciones meteorològiques així ho aconsellin.


OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 27.03.2008

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^