X
8a Mostra d'Entitats
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
La recollida de sang del juliol es tanca amb 38 donacions a Sant Vicenç

Donació de sang

En la darrera diada de donació de sang a la vila, es van registrar 38 donacions, 8 més que durant la col·lecta del mes de febrer. La campanya es va fer ahir diumenge 16 de juliol al Casal de la Gent Gran.

Segons el president de l'Associació de Donants de Sang del Maresme, Evarist March, també es van produir cinc oferiments de persones que van acudir a donar sang però finalment no va resultar possible que ho fessin i es van registrar cinc nous donants.

El Banc de Sang i Teixits, l'Associació de Donants de Sang del Maresme i l'Ajuntament de Sant Vicenç volen donar les gràcies a tots ells, tant als donants com als qui s'hi han oferit.

Tal i com explica el Banc de Sang i Teixits, un cop finalitzada la fase de les donacions, es fa una anàlisi de la sang per determinar el grup AB0 i el grup Rh, i garantir la màxima seguretat en la transfusió, ja que s'apliquen un conjunt de proves per descartar la transmissió de malalties com la SIDA. El resultat de l'analítica es fa arribar al donant.

Un cop realitzat l'anàlisi, la sang es fracciona per obtenir essencialment tres productes: concentrats d'hematies, concentrats de plaquetes i plasma. Tres components imprescindibles per al tractament de diferents malalties, hemorràgies, intervencions quirúrgiques o el transplantaments d'òrgans.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 17.07.2016
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^