X
8a Mostra d'Entitats
Botó que mostra/amaga menú superior
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies - Actualitat
La Diputació lliura a l'Ajuntament l'Estudi de Camins Escolars
Sant Vicenç és un dels municipis pioners del Maresme en disposar d'un Estudi de Camins Escolars

Visita Jordi FàbregaL'alcalde de Sant Vicenç va aprofitar la trobada amb el diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat per sol·licitar la col·laboració i el suport econòmic de la Diputació per tal de tirar endavant diversos projectes en l'àmbit de la mobilitat, que el govern municipal té sobre la taula com ara, la millora de la vorera nord de l'Av. Verge de Montserrat, la construcció d'un tram de vorera de la riera del Gorg (entre l'Escola Bressol Municipal i el carrer Escoles) i la prolongació de la de vorera de l'Av. Montaltnou, des de la parada del bus urbà de la rotonda de Can Muntané.

Per la seva banda, Jordi Fàbregas va mostrar el seu interès i predisposició a donar suport a les demanades que li va traslladar l'alcalde. En aquest sentit, Ajuntament i Diputació ja estan treballant en els projectes de l'Av. Verge de Montserrat i de l'Av. Montaltnou i de cara al 2017, el diputat es va comprometre a entomar el de la vorera de la riera del Gorg.

Visita Jordi FàbregaLa Diputació de Barcelona ha elaborat l'Estudi de Camins Escolars de Sant Vicenç de Montalt, que proposa actuacions per promoure que els nens i les nenes puguin anar a l'escola en modes sostenibles, i de manera autònoma i segura. El diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, el va lliurar ahir, dijous 21 de juliol a la tarda, a l'alcalde del municipi, Miquel Àngel Martínez i Camarasa.
A la trobada també hi van assistir tots els regidors i regidores de l'equip de govern, el regidor del PP, el cap de la Policia Local, el cap de Mobilitat, així com tècnics de l'Àrea d'Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona.

Aquest projecte és una iniciativa que té per objecte promoure i facilitar que els nens i nenes vagin a l'escola a peu/bicicleta i de manera autònoma, és a dir, sense l'acompanyament dels adults en aquest desplaçament. No obstant, l'estudi no té com a finalitat l'eliminació del trànsit de vehicles que circulen pels carrers propers a l'escola o la prohibició del seu pas a determinades hores. La iniciativa del camí escolar s'ha de dur a terme a partir de la situació real, però amb el convenciment per part de tots els usuaris dels carrers, tant conductors com vianants, que és necessari un ús del carrer just, respectuós amb els drets de totes les persones i exempt de perills.


Visita Jordi Fàbrega     Visita Jordi Fàbrega


És per això que els objectius a assolir són el fet de garantir l'autonomia infantil en els desplaçaments fins al centre educatiu, promoure un canvi modal, fomentant els modes més sostenibles, i garantir la seguretat viària en els itineraris de connexió fins al centre educatiu.

A l'Estudi de Camins Escolars es proposen actuacions, com ara l'adaptació i la implantació de nous passos de vianants, la reordenació d'aparcaments o  la senyalització específica dels camins escolars, entre altres. També s'hi proposen activitats educatives per fomentar l'assoliment dels objectius propis del camí escolar.


Visita Jordi Fàbrega     Visita Jordi Fàbrega



Visita Jordi FàbregaLa Regidoria d´Ensenyament juntament amb diverses àrees i serveis municipals i la comissió creada en el si del Consell Escolar Municipal ja han començat a treballar en algunes de les actuacions que contempla l'estudi i és previst que aquest any ja se n'executin algunes. L'equip de govern de l'Ajuntament preveu recollir més actuacions recomanades a l'Estudi en els pressupostos municipals dels propers anys.

OAC DE L'AJUNTAMENT
Publicat el 22.07.2016
COMPARTIR
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

C/ Sant Antoni, 13 - 08394 Sant Vicenç de Montalt

^